НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2021 року, триває

Дата: 28.01.2022 09:18
Кількість переглядів: 184

 Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що з початку 2022 року стартувала та триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2021 року.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. 

Згідно норм Податкового кодексу України підлягають обов’язковому декларуванню:

- доходи, з яких при нарахуванні або при виплаті ПДФО не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом;

- спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення;

- додаткове благо;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи.

Звертаємо увагу, що громадяни, які мають у власності земельні частки (паї), сукупний розмір яких перевищує 2 гектари та отримали доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена безпосередньо ними на цих земельних ділянках, повинні включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію.

Отже, громадянам, які отримували у 2021 році доходи, з яких не сплачено податків, варто не відкладати подання декларації про доходи. Для подання декларації необхідно звернутись в Центри обслуговування платників податків при державних податкових інспекціях за місцем податкової адреси. Саме тут фахівці ДПС нададуть необхідні консультації та допоможуть правильно заповнити декларацію про отримані доходи.

Беручи до уваги низку обмежень в зв’язку з проведенням карантинних заходів, декларацію про доходи краще подавати в електронному вигляді. Для цього декларанти можуть зареєструватись в Електронному кабінеті, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Подання річної податкової декларації – це обов’язок кожного свідомого громадянина, передбачений Конституцією України. Граничний термін для платників, які зобов’язані подавати таку декларацію – 30 квітня 2022 року, для громадян, які мають право на податкову знижку – 31 грудня 2022 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь