НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Найвища нагорода: депутати започаткували звання почесного громадянина Новопразької громади

Дата: 20.01.2022 15:30
Кількість переглядів: 809

Фото без опису

У четвер, 20 січня, у громаді відбулася перша сесія Новопразької селищної ради у 2022 році. Близько трьох десятків питань розглянули депутати під час засідання. Встановили тарифи центру соцпослуг, плату за харчування дітей та визначилися з нагородами для найдостойніших.

У громаді відтепер присвоюватимуть звання «Почесний громадянин Новопразької територіальної громади». Відповідне рішення підтримали депутати. Його зможуть отримати ті, хто зробив особливий внесок у розвиток громади. Право присвоїти знання має лише селищна рада один раз за життя номінанта та довічно. Нагороджений отримає відповідне свідоцтво та цінний подарунок.

Трудові колективи та їхні працівники за свої заслуги можуть отримати почесну грамоту, грамоту або подяку Новопразької селищної ради. Ці нагороди можна буде одержати повторно за сумлінну працю на користь громади. Положення про нагороди затвердила селищна рада.  

На сесії депутати визначили розмір плати за харчування дітей у дитячих садочках та школах громади. З 1 січня 2022 року харчування однієї дитини у дитсадку коштує 45 гривень на день. Батьки сплачуватимуть 40% від цієї вартості. Пільгові категорії харчуватимуться безкоштовно. Багатодітні сім’ї вноситимуть лише половину батьківської плати.

Такі ж правила поширюються і на вихованців дошкільних підрозділів, що входять до складу шкіл. Для школярів 1-4 класів навчальні заклади організовують одноразове гаряче харчування. З 1 січня 2022 року воно коштуватиме 27 гривень в день. Половину вартості мають сплатити батьки, окрім тих, що належать до пільгових категорій.

Фото без опису

Тарифи на платні послуги, що їх надає Центр надання соціальних послуг Новопразької громади, теж затвердили депутати. Працівники центру допомагатимуть у веденні домашнього господарства, здійснюватимуть санітарні та гігієнічні заходи за місцем проживання, надаватимуть психологічну підтримку, допомогу в оформленні документів людям похилого віку, особам з інвалідністю тощо. Вартість послуги соццентру за годину становитиме 50 гривень 37 копійок.

Низку земельних питань розглянули під час сесії. Присутні дозволили виготовлення проєктів землеустрою, технічної документації, надали у власність ділянки для будівництва будинку та ведення господарства тощо.

Гарну новину на сесії повідомив депутатам голова громади Богдан Куруп.  Розпочатий минулого року масштабний проєкт щодо очищення русла річки Бешка одержав продовження. На разі вдалося виготовити проєктну документацію робочого проєкту «Покращення екологічного стану русла річки Бешка на території Новопразької селищної ради». Він отримав позитивну експертну оцінку. Загальна кошторисна вартість будівництва у рамках проєкту визначена у розмірі 46 400 353 тисяч гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь