НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді створили унікальну пам’ятку природи

Дата: 06.10.2021 22:10
Кількість переглядів: 1523

Фото без опису

 

Новопразька громада матиме унікальну ботанічну пам’ятку природи. Депутати Новопразької селищної ради на сесії погоди створення пам’ятки. А також внесли зміни до програми підтримки учасників бойових дій та увалили близько трьох десятків земельних рішень. Чергова сесія селищної ради відбулася у середу, 6 жовтня.

 

“Дуб-вартовий” — таку назву отримала пам’ятка природи, ідею створення якої підтримали новопразькі депутати. Це дерево добре знають усі жителі громади та далеко поза нею. Адже зазначеному дубові на території Нової Праги майже 300 років. І за цей час жителі селища нарекли його і вартовим, і охоронцем, і символом єднання населених пунктів в одну Новопразьку громаду.

 

Тепер дереву хочуть надати офіційний статус. Тому рішення депутатів Новопразької селищної ради передадуть до департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської обласної державної адміністрації. Його спеціалісти розглянуть документ та внесуть дуб до офіційного переліку ботанічних пам’яток природи місцевого значення. А новопразькі комунальники забезпечуватимуть впорядкування території навколо дуба та охорону пам’ятки.

 

Фото без опису

Окремим рішенням внесли зміни до селищної програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей, сімей загиблих атовців та постраждалих учасників Революції Гідності. Цим рішенням підтримали порядок відшкодування витрат на тверде паливо та газ сім’ям загиблих атовців із селищного бюджету.

 

Також депутати на сесії розглянули низку рішень, що стосуються земельних відносин жителів громади. Надали дозволи на розробку проєктів землеустрою ділянок, які надаватимуть в оренду для городництва, сінокосіння, випасання худоби. Дозволили виготовити проєкти для отримання земельних ділянок у власність та затвердили вже готові документи. Виділили земельну ділянку із земель запасу селищної ради для будівництва та обслуговування артезіанської свердловини у Новій Празі.

 

У підсумку депутати селищної ради розглянули та підтримали 31 питання із життя громади.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь