НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Освіта, бюджет та земля: депутати селищної ради ухвалили низку рішень

Дата: 07.09.2021 09:18
Кількість переглядів: 1454

 

Депутати Новопразької селищної ради у понеділок, 6 вересня, зібралися на чергову сесію. Засідання відбулося у багатофункціональній залі музичної школи.

 

Одним із важливих напрямків роботи депутатів була низка освітніх питань, які необхідно було ухвалити на початку нового навчального року для стабільної роботи шкіл та садочків. Зокрема, присутні затвердили мережу дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних закладів та гуртків Новопразької громади на 2021-2022 навчальний рік. Будівлі та майно закладів загальної та позашкільної освіти остаточно передали з балансу комунальної установи «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» на баланс Новопразької селищної ради, затвердивши відповідний акт передачі.

 

Окремим рішенням врегулювали питання організації харчування учнів у школах Новопразької громади до кінця 2021 року. Відповідно до нього директори Новопразького НВО та Шарівського НВК мають організувати гаряче триразове харчування для дошкільнят у своїх дитсадках. Вартість такого харчування для однієї дитини у день складає 43 гривні. Батьки сплачуватимуть 40% від цієї суми. Дошкільнят-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей переселенців, учасників АТО/ООС, ліквідаторів аварії на ЧАЕС та дітей з особливими освітніми потребами годуватимуть безкоштовно. Від плати за харчування звільнили також батьків, що мають мінімальний дохід, встановлений законом. Половину від вартості платитимуть багатодітні сім’ї.

 

У Новопразькому НВК, Шарівському НВК та Новопразькому НВО директори мають організувати також одноразове гаряче харчування для усіх школярів. Вартість обіду складатиме 23 гривні у НВК та 20 гривень у НВО. Батьки сплачуватимуть 50% від вартості.

 

На сесії також затвердили контингент учнів, погодили розмір батьківської плати та надання пільг для оплати за навчання у  Новопразькій дитячій музичній школі у 2021-2022 н.р. Вирішили, що школа навчатиме 60 юних музикантів. Батьки щомісячно платитимуть за навчання грі:

  • на гітарі – 90,00 грн;
  • на фортепіано – 100,00 грн;
  • на скрипці - 90,00 грн;
  • на духових та ударних інструментах – 90,00 грн.

Навчання сольного співу коштуватиме 100 гривень у місяць.

 

Діти, що належать до пільгових категорій, звільняються від плати за навчання. П’ятдесят відсотків сплачуватимуть батьки музикантів, що опановують два інструменти.

 

Також на сесії передали нещодавно отриманий шкільний автобус “Еталон” з балансу селищної ради на баланс Новопразького НВК, для якого транспорт і призначався.

 

 

Не менш важливі бюджетні питання ухвалили депутати. Внесли зміни до програми економічно-соціального розвитку та до бюджету Новопразької громади на 2021 рік. У змінах передбачили кошти на підтримку комунального підприємства громади та реєстрацію автомобіля швидкої допомоги, на дрова для опалення закладів соціальної сфери, на очищення свердловини та поточний ремонт музичної школи. Також підтримали прогноз бюджету Новопразької громади на 2022-2024 роки.

 

Декілька земельних питань, розглянутих на сесії, стосувалися дозволів на розроблення проєктів землеустрою та затвердження вже виготовлених проєктів землеустрою для передачі у власність ділянок жителям.

 

Під час сесії депутати обговорили та підтримали 13 актуальних питань із життя громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь