НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді вшанували захисників, які загинули за Україну

Дата: 29.08.2021 11:31
Кількість переглядів: 1563

Фото без опису

 

У Новопразькій громаді відзначили День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Осередком вшанування героїв за традицією став Шарівський навчально-виховний комплекс.

 

Саме тут кілька років поспіль у скорботний день відбувається забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв”. Це всеукраїнська акція, до якої жителів громади долучив місцевий волонтер, боєць української добровольчої армії Костянтин Малихін. Мета акції - пробігти дистанцію за героїв, котрі віддали життя за Україну, і вшанувати у такий спосіб їхній подвиг.

 

Фото без опису

 

Цьогоріч забіг зібрав не лише учнів, вчителів Шарівського НВК та небайдужих жителів села. До їхньої когорти приєдналися військовослужбовці, волонтери, ветерани бойових дій. До акції долучилися командир обласного територіального загону Української добровольчої армії Ігор Козуб з побратимами, голова громадської організації ветеранів АТО/ООС "Захисники України-Олександрійщини" Олександр Михайлик з ветеранами та представники різних навчальних закладів Новопразької громади.

 

Фото без опису

 

Після короткого мітингу біля школи та хвилини мовчання в пам’ять про героїв дорослі та діти рушили на дистанцію. На одяг вони прикріпили фотографії воїнів, за яких бігли. Учасники забігу здолали від 500 метрів до кількох кілометрів, скільки вистачило сил. Але важливою була не здолана дистанція, а почуття єднання та гордості за українських захисників, які панували під час заходу.

 

Фото без опису

 

Нагадаємо, що на будівлі Шарівського НВК встановлена пам’ятна дошка загиблому у неоголошеній війні на сході України Володимиру Посмику. Військовослужбовець загинув у 2016 році у місті Волноваха Донецької області. У Шарівці він закінчував школу.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь