НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Олександрійський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Олександрійському районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) інформує про статистичні дані за I півріччя 2021 рок

Дата: 29.07.2021 16:16
Кількість переглядів: 365

Олександрійський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Олександрійському районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)

інформує про те, що протягом І півріччя 2021 року органами державної реєстрації актів цивільного стану Олександрійського району зареєстровано 1935 актових записів цивільного стану, з них:

- про народження – 328, про смерть – 1304, шлюбів – 232, розірвань шлюбів – 52, проставлено 147 відміток про розірвання шлюбу в актових записах про шлюб, про зміну імені – 19  актових записів.

Протягом цього періоду, зареєстровано 328 народжень. Серед діточок, які побачили світ в першому півріччі були: 168 хлопчиків та 160 дівчаток.

Не залишається без уваги той факт, що із загальної  кількості новонароджених  лише  71 дітей зареєстровано по ст. 135 СК України (матір'ю, яка не перебуває у шлюбі).

   Дітей, які померли на першому році життя двоє, мертвонароджених  не було.

В порушення ст. 144 СК України, тобто без дотримання місячного строку державної реєстрації народження  зареєстровано 10 дітей та складено 10 протоколів про адміністративну відповідальність.

 Слід зазначити, що протягом півріччя  найбільш рідкісними іменами серед хлопчиків стали Лук’ян, Аслан, Єлісєй, Рустам, Міран. Серед дівчаток зустрічались такі імена, як Даяна, Аміра, Алана, Дінара, Сара, Ясміна.

Серед найбільш поширених імен хлопчиків – Єгор, Денис, Михайло, Артем, Матвій. Серед жіночих імен найбільш популярними стали Мілана, Вікторія, Злата,  Мілана, Марія.                                                                                         

Інноваційною комплексною послугою Є-малятко скористалося 245 сімей, з них:

  • кількість громадян, які звернулися до Центру надання адміністративних послуг – 55;
  • кількість громадян, які звернулися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану – 175;
  • кількість громадян, які звернулися онлайн через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» – 15.

Протягом звітного періоду зареєстровано 1304 смерті.   

Найпоширенішими хворобами,  від яких  помирають  жителі  міста та району  є   ракові, серцево – судинні  захворювання та нещасні випадки. 

Якщо проаналізувати  державну реєстрацію  шлюбів  в поточному році то відділом проведено 232 реєстрації.

Зареєстровано шлюбів з іноземцями - 18:

- іноземців між собою – 1;

- громадян України з іноземцями громадянами держав-членів СНД –7;

- громадян України з іноземцями громадянами далекого зарубіжжя – 10.

Кількість проведених обрядів державної реєстрації шлюбів становить 200, обрядів заручин – 46.

Неабияким попитом серед населення, в тому числі і серед іноземних громадян, користується пілотний проєкт Міністерства юстиції України «Шлюб за добу», так, в місті Олександрії за звітний період такою послугою скористалося 74 пари.

Приємно відмітити, що загальна кількість розірвань шлюбів не перевищує кількість державних реєстрацій шлюбів. Так за вказаний період відділом складено 52 актових записи про розірвання шлюбу, проставлено 147 відміток про розірвання шлюбу в актових записах про шлюб.

Дев’ятнадцять олександрійців виявили бажання офіційно змінити прізвище та ім’я, шестеро поновили народження та смерть.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь