НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

Дата: 26.07.2021 12:22
Кількість переглядів: 450

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» у виконкомі Новопразької селищної ради (28042, вулиця Центральна,14 смт Нова Прага, Олександрійського району, Кіровоградської області) 31.03.2021 відбулися громадські слухання з питання обговорення проєктів регуляторних актів «Про затвердження правил розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах на території Новопразької селищної територіальної громади», «Про затвердження Положення про порядок визначення розміру плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебувають у комунальній власності, у населеннях пунктах на території Новопразької селищної територіальної громади» та відповідних аналізів регуляторного впливу.

У вищезазначеному заході брали участь суб’єкти господарювання, представники депутатського корпусу, консультативно-дорадчих органів, органів місцевого самоврядування.

Запропоновано розроблення проєктів рішення та в подальшому їх затвердження.

Внаслідок набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 16 12. 2015 М9 1173 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у сфері господарської діяльності», якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 29 12 2003 М9 2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», виникла потреба розробити Правила розміщення зовнішньої реклами на території Новопразької селищної територіальної громади та плату за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності, у відповідності до нормативно-правових актів.

Водночас у сфері реклами діють такі нормативно правові акти:

- Закон України «Про рекламу»,

- Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

- Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», Типові правила розміщення зовнішньої реклами, затверджені постановою і Кабінету» Міністрів України від 29 12 03 М9 2067.

Неврегульованість даного питання призводить до стихійного розміщення об’єктів зовнішньої реклами з порушенням технічних вимог до безпечності таких об’єктів, виникнення ситуацій неоднозначного застосування норм чинного законодавства, створює невизначену ситуацію щодо правового статусу встановлення зовнішньої реклами, обґрунтованості отримання коштів за надання у користування місць розташування спеціальних конструкцій на території Новопразької селищної територіальної громади, врегулювання правових відносин між органом місцевого самоврядування та юридичними і фізичними особами.

Регулювання побудоване відповідно до принципів регуляторної політики. Запропоновані нормативно-правові акти відповідають принципам державної регуляторної політики.

Проєкти були внесені до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2020 рік рішенням Новопразької селищної ради від 17 грудня 2019 року № 400 (зі змінами від 24 червня 2021 року № 275), яке розміщене на офіціному сайті громади в рубриці «Регуляторна політика» підрубрика «План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів».

 

Також проєкти булдуть оприлюднено відповідно до статті 12, статті 13, та статті 14 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з 31 липня 2021 року на офіційному веб сайті Новопразької громади в розділі «Регуляторна політика», підрозділ «Проєкти регуляторних актів та відвовідні аналізи регуляторних впливів», про це буде розміщене повідомлення в газеті «Сільський вісник» від 30 липня 2021 року  та на сайті громади в оголошеннях.

Всі зауваження та пропозиції будуть приймаютися від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань в письмовому вигляді протягом 1 (одного) місяця з дати оприлюднення проєктів регуляторних актів та аналізів регуляторних впливів за адресою: 28042, Кіровоградська обл., Олександрійський р-н, смт Нова Прага, вул. Центральна, буд. 14, e-mail: novapragarada@ukr.net , та за телефонами: 0523561137; 0986799500.

---------------------------------------------------------------

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь