НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Заклади освіти Новопразької громади будуть самостійними: вирішили депутати

Дата: 24.06.2021 15:45
Кількість переглядів: 1409

 

Доки школярі на канікулах, у закладах освіти Новопразької громади кипить робота. Вони готуються господарювати самостійно. Автономію навчальним закладам надали депутати Новопразької селищної ради на сесії 24 червня.

 

Депутати Новопразької громади підтримали рішення про запровадження самостійного бухгалтерського обліку та фінансової звітності в закладах загальної середньої та позашкільної освіти Новопразької селищної ради.

 

Самостійно розпоряджатися бюджетними коштами будуть Новопразький НВК, Новопразьке НВО, Шарівський НВК та Новопразький БДЮТ. У кожному закладі буде свій бухгалтер.

 

Самостійність заклади освіти отримають вже з 1 вересня. А тим часом депутати вирішили повернути майно та будівлі Новопразького НВК та обох його філій, Новопразького НВО, Шарівського НВК та Новопразького БДЮТ на баланс селищної ради. Раніше утримувачем була КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ». Для приймання та передачі майна створили спеціальну комісію, яка має завершити свою роботу до початку навчального року.

 

 

На додачу до освітянських питань, депутати на черговій сесії розглянули чимало земельних проєктів рішень. Надали дозволи на розробку проєктів землеустрою для передачі земельних ділянок в оренду та затвердили проєкти про надання у власність ділянок для ведення господарства та садівництва. Затвердили технічну документацію щодо встановлення меж земельних ділянок.

 

Окремим рішенням депутати ухвалили вважати землями комунальної власності всі землі державної власності, які розташовані за межами населених пунктів в межах Новопразької громади. А також зареєструвати право комунальної власності на низку ділянок для сільськогосподарського виробництва та розведення риби.

 

На сесії депутати внесли необхідні зміни до бюджету громади, програми соціально-економічного розвитку, структури та чисельності апарату селищної ради, плану із підготовки регуляторних актів тощо.

 

32 проєкти рішень загалом розглянули та затвердили депутати Новопразької селищної ради під час свого чергового засідання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь