НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Плідна сесія: у Новопразькій громаді створили комунальне підприємство і відділ освіти

Дата: 10.06.2021 16:30
Кількість переглядів: 1823

Фото без опису

 

Депутати Новопразької громади на одному засіданні встигли створити комунальне підприємство, відділ освіти, молоді та спорту, передбачити кошти на пільгове перевезення, озеленення та інсулін. А ще реорганізували школу, погодили ставки податків та ухвалили зо два десятки земельних рішень. Плідна сесія Новопразької селищної ради відбулася у четвер, 10 червня.

 

Новостворене комунальне підприємство Новопразької громади має назву “Благоустрій”. І займатиметься воно цілою низкою робіт з благоустрою населених пунктів та інфраструктури громади. Депутати на сесії затвердили статут підприємства, який визначає коло завдань комунальників. Серед них є прибирання вулиць, будівництво доріг та приміщень, виробництво будівельних матеріалів та металевих предметів, збирання відходів та багато іншого.

 

Відділ освіти, молоді та спорту, який утворила Новопразька селищна рада, забезпечуватиме надання якісних освітніх послуг у школах громади. Спеціалісти відділу працюватимуть над тим, щоб діти Новопразької громади отримували не лише хороші знання, але й мали можливості для повноцінного і здорового розвитку, творчої самореалізації. Відділ сприятиме розвитку мережі гуртків та закладів позашкільної освіти, спортивних секцій, організації  спортивних заходів для молоді, координуватиме роботу, пов’язану з оздоровленням дітей, організацією їхнього дозвілля та виконуватиме ще багато різноманітних завдань, пов’язаних зі стабільною діяльністю закладів освіти.

 

На сесії підтримали кілька важливих рішень, від яких залежить бюджет громади: депутати затвердили ставки єдиного, земельного податків та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Окрім того, ухвалили положення про оренду комунального майна Новопразької громади (крім землі). Попередньо питання оренди та ставок податків обговорили на громадських слуханнях.

 

Зазнала змін та доповнень програма соціального захисту населення громади. Депутати зазначили потребу у коштах для відшкодування вартості препаратів інсулінів для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет. Для забезпечення цієї потреби жителям громади необхідно 380 тисяч гривень на рік.

Програма фінансування компенсації перевізникам пільгового проїзду жителів Новопразької громади за рішенням депутатів поповнилася ще одним пунктом. Відтепер пільговики Світлопілля матимуть нагоду безплатно проїхати автобусом коштом громади. Маючи, звісно, проїзний документ.

 

Двома своїми рішеннями депутати здійснили реорганізацію Новопразької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Школа перетворилася на Новопразьку філію Новопразького НВК. Тепер вона є опорним закладом у складі навчально-виховного комплексу, який надає школярам базову середню освіту, як і раніше.

 

Внесли на сесії зміни й до переліку коштів Фонду охорони навколишнього природного середовища громади на 2021 рік. Цим рішенням передбачили 205 тисяч на озеленення населених пунктів Новопразької громади.

 

На додачу депутати ухвалили низку земельних рішень. Жителі громади отримали дозволи на виготовлення технічної документації на землю, проєктів землеустрою для отримання ділянок в оренду для косіння сіна, випасання худоби, городництва тощо. Кілька земельних ділянок передали жителям громади у власність для ведення господарства.

 

Чотири десятки найрізноманітніших проєктів рішень із життя громади розглянули та ухвалили на черговій сесії депутати Новопразької селищної ради.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь