НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Юна дослідниця з Нової Праги перемогла у всеукраїнському конкурсі

Дата: 24.05.2021 16:05
Кількість переглядів: 1405

Фото без опису

Учениця Новопразького навчально-виховного комплексу Дарія Руда здобула найвищу нагороду Малої академії наук України. Дівчина завоювала перше місце у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН.

Отримати диплом першого ступеня Даші Рудій допомогла робота «Використання засобів сенсорної та арт-терапії для стимулювання позитивних емоцій у дітей з розладами аутичного спектру». Юна дослідниця не лише написала, але й успішно захистила свій проєкт у секції "Валеологія".  

У своїй роботі школярка опрацювала тему використання роботизованих систем у корекційній роботі з дітьми, які мають розлади аутичного спектру. В теоретичній частині Даша Руда проаналізувала надбання відомих науковців у цій галузі (Й.Шванцара, О.Орєхової). А в практичному розділі розробила етапи впровадження роботизованих систем у корекційну роботу з дітьми. За висновками дослідниці, вони можуть впливати на дітей з розладами аутичного спектру за допомогою сенсорної та арт-терапії.

Найважливіше те, що науковий проєкт Даші Рудої можна використовувати у більшості навчальних закладів. Адже роботизовані системи-помічники школярка сконструювала на основі навчальних наборів Lego, які школи нині застосовують у навчанні. Розробки «Дотик», «Чарівні краплі», «Створи мелодію», робот-художник допомагають активізувати увагу дітей, формувати нові сенсорні відчуття та соціальну взаємодію з оточенням під час корекційних занять з дітьми з розладами аутичного спектру.

Свої винаходи учениця Новопразького НВК представила на ІІ Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку природничих дисциплін в медичній освіті». У ній взяли участь не лише українські, але й міжнародні експерти.

Вітаємо з перемогою! Розумні діти — гордість Новопразької громади!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь