НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

П’ятикласниця з Новопразької громади перемогла у міжнародному конкурсі

Дата: 17.05.2021 12:32
Кількість переглядів: 2092

Фото без опису

Учениця 5-А класу Новопразького навчально-виховного комплексу Ангеліна Бугайова — найталановитіша п’ятикласниця України. Так вирішило імените журі міжнародного літературного конкурсу.

Ангеліна Бугайова перемогла у ХІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти.

Перемогу у конкурсі дівчині принесли талант, креативність і наполегливість. Адже довелося подолати чотири етапи задля того, щоб здобути заповітний диплом першого ступеня.

Найважче, звісно, було у фіналі, де змагалися школярі з усієї України. Завдання діти виконували у Кропивницькому, однак під пильним наглядом журі з Києва. Та й роботи перевіряли столичні знавці мови та літератури.

Фото без опису

У фіналі школярам підготували цікаве і творче завдання: написати сценарій за мотивами славнозвісної поезії Тараса Григоровича Шевченка «Садок вишневий коло хати».

Ангеліна Бугайова у своєму сценарії створила цілий новий світ — фантастичний, казковий і незвичний. У творі були добрі та злі персонажі, Пугач, Соловейко, що вмів керувати емоціями, Вечірня Зіронька, Хмарище, яке намагалося закрити Зіроньку, і навіть хрущі-квадрокоптери, на яких змагалися хлопчаки. У сценарії Ангеліни знайомий твір Тараса Шевченка заграв новими фарбами, але не втратив своєї ліричності.  Мабуть, це сподобалося журі найбільше та принесло дівчині омріяну перемогу.

Вітаємо Ангеліну Бугайову, її батьків та вчителів з перемогою! Талановиті діти — гордість громади!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь