НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді створили відділ соціального захисту населення

Дата: 12.05.2021 15:31
Кількість переглядів: 1521

Фото без опису

Новопразька селищна рада поповнилася новим відділом. Відділ соціального захисту населення своїм рішенням утворили депутати громади. Чергове пленарне засідання сесії Новопразької селищної ради відбулося у середу, 12 травня.

Новостворений відділ опікуватиметься низкою соціальних питань Новопразької громади. Його спеціалісти прийматимуть документи для призначення державної соціальної допомоги та інших грошових соціальних виплат, проводитимуть соціальну роботу, інформуватимуть жителів про перелік наявних соціальних послуг, відповідатимуть за виконання  місцевих програм із питань соціального захисту населення.

Серед обов’язків відділу також є проведення заходів з профілактики бездомності, просвітницька робота, запобігання та протидія домашньому насильству та багато інших соціальних напрямків. Депутати на сесії затвердили положення про роботу відділу соціального захисту населення і  внесли відповідні зміни до структури апарату та штатного розпису селищної ради.

Розглянули на засіданні депутати й освітні питання громади. Новопразька громада отримала субвенцію з державного бюджету для оплати за використані енергоносії у школах. Тож депутати ухвалили зміни до бюджету, необхідні для подальшого застосування цих коштів. А також підтримали рішення щодо організації харчування у школах та дитсадках Новопразької громади у 2021 році.

Звично багато земельних проєктів містив перелік питань чергової сесії селищної ради. Депутати надали дозволи жителям на розробку проєктів землеустрою земельних ділянок для надання їх в оренду жителям громади. Ці ділянки планують використовувати для городництва, сінокосіння, випасання худоби. Також дозволили розробити проєкти землеустрою на ділянки, які надалі отримають у власність учасники АТО/ООС. Погодили проведення земельних торгів, розробку проєктів для зміни цільового призначення ділянок та інше.

Окремим рішенням депутати затвердили звіт про виконання бюджету Новопразької громади за перший квартал 2021 року.

24 питання із життя громади обговорили та вирішили депутати Новопразької селищної ради на сесії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь