НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразькі школярі поділилися секретами здорового харчування

Дата: 11.05.2021 18:03
Кількість переглядів: 941

Фото без опису

У вівторок, 11 травня, жителі Нової Праги мали чудову нагоду отримати власного порадника для шеф-кухаря. Та ще й пригоститися смачними й корисними смаколиками. А все завдяки учням 5-А класу Новопразького НВК.

У самому центрі селища п’ятикласники роздавали кишенькові порадники з рецептами авторських страв. Невеличкі книжечки мають назву «Чарівна книга корисних рецептів Новопразького НВК». Діти виготовили їх власноруч за допомогою класного керівника Наталії Бугайової.

Фото без опису

У пораднику школярі зібрали рекомендації щодо здорового харчування. А також ТОП-10 рецептів смачних та корисних оригінальних страв від учнів Новопразького НВК та їхніх родин. Кожен рецепт має свій QR-код. Відсканувавши його, можна перейти на сайт навчального закладу, де є не лише інструкція до приготування, але й фото готової страви та родини, яка її запропонувала. Окрім 10 рецептів, зібраних у книзі, на сайті НВК можна знайти ще багато цікавих смаколиків.

Переконували у тому, що смачна їжа може бути ще й корисною, новопразькі школярі не лише за допомогою порадника. Діти роздавали смачні солодощі, виготовлені з корисних інгредієнтів.

Фото без опису

А на додачу презентували ідею власного ресторану здорового харчування «Healthy Food». У презентації вказали меню зі стравами, які, без сумніву, прийдуться до смаку, але не зашкодять здоров’ю та фігурі.

Фото без опису

Кишеньковий порадник шеф-кухаря та презентацію власного ресторану здорової їжі п’ятикласники розробили у рамках змагання від всеукраїнської програми "Healthy schools: заради здорових та радісних школярів". Участь у цій програмі активно беруть усі школярі Новопразького НВК та Пантазіївської філії. Розрахована програма на три роки. І за цей час діти не лише навчаться відповідально ставитися до свого здоров’я. Але й мають нагоду виграти чудові призи. П’ять найактивніших шкіл України у фіналі отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь