НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Звернення голови Новопразької громади з нагоди Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2021 09:32
Кількість переглядів: 1152

Фото без опису

Шановні жителі Новопразької громади!

Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення. У цей день разом з усім світом ми вшановуємо жертв Другої світової війни з надією, що ця жахлива трагедія не повториться ніколи знову.

Знаю, і досі багато є критиків, котрі не розуміють, навіщо святкувати День пам’яті та примирення, коли є День Перемоги. Однак, гадаю, численні жертви тієї кривавої війни мають право на окремий день спогадів про їхній подвиг та пошанування. І день, коли капітулювала нацистська Німеччина, мабуть, найкращий час для цього.

А примирення — це найперша запорука неповторення страшної війни, яка змінила долі мільйонів людей і цілих країн. Це не означає, що ми забуваємо історію чи намагаємося її змінити. Але вчимося робити висновки та шукати компроміси, а не конфлікти.

Світ довго йшов до цього пам’ятного дня. Лише у 2004 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 8 травня Днем пам’яті та примирення. Знадобилося 60 років після завершення Другої світової війни, щоб людство зрозуміло, що заради майбутнього, розвитку та прогресу треба навчитися вибачати помилки один одному.

Тож у цей особливий день хочу побажати усім нам миру — у родинах, на серці та в цілій країні. А нашим героям, котрі поклали своє життя у Другій світовій війні, — безмежна шана та подяка. Ми пам’ятаємо!

Богдан Куруп, голова Новопразької громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь