НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Звернення голови Новопразької громади з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 08:35
Кількість переглядів: 1493

Фото без опису

Шановні жителі Новопразької громади!

Минуло вже 35 років від того дня, коли на Чорнобильській АЕС стався потужний вибух і зазнав руйнації четвертий енергоблок електростанції. Однак значення і наслідки тієї катастрофи не зміряти роками.

Бувають дні, які стають поворотними у розвитку країни. А часом і не однієї. Тоді, 26 квітня 1986 року, людство переконливо побачило, що атом не може бути мирним. А ціна помилки може вартувати тисячі понівечених життів.

Це зараз, 35 років потому, до 30-кілометрової зони Чорнобилю влаштовують екскурсії й вважають її хорошим місцем для екзотичного туризму. А тоді Чорнобиль став справжнім пеклом і місцем, від якого мріяли бути якнайдалі військові, медики, геологи, пожежники. Однак не зважали на свої бажання, а виконували обов’язок ціною власного життя і здоров’я.

Сьогодні, на жаль, багатьох ліквідаторів, котрі першими стали на захист світу від нещадної радіації, немає з нами. Але ми пам’ятаємо їхній подвиг і вклоняємося їхній мужності.

Це була боротьба з невидимим ворогом. Молоді, завзяті, сповнені сил і натхнення, вони йшли у пекло, часто навіть не розуміючи, чим ризикують. І кожен з них своїм вкладом у ліквідацію аварії будував місток до нашого з вами майбутнього.

Дякуємо нашим ліквідаторам за силу волі, витримку і наполегливість. Бажаємо вам здоров’я, сімейного затишку та гідної шани. Ви — наші герої! Ми пам’ятаємо!

Богдан Куруп, голова Новопразької громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь