НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Звернення голови Новопразької громади з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 08:35
Кількість переглядів: 1465

Фото без опису

Шановні жителі Новопразької громади!

Минуло вже 35 років від того дня, коли на Чорнобильській АЕС стався потужний вибух і зазнав руйнації четвертий енергоблок електростанції. Однак значення і наслідки тієї катастрофи не зміряти роками.

Бувають дні, які стають поворотними у розвитку країни. А часом і не однієї. Тоді, 26 квітня 1986 року, людство переконливо побачило, що атом не може бути мирним. А ціна помилки може вартувати тисячі понівечених життів.

Це зараз, 35 років потому, до 30-кілометрової зони Чорнобилю влаштовують екскурсії й вважають її хорошим місцем для екзотичного туризму. А тоді Чорнобиль став справжнім пеклом і місцем, від якого мріяли бути якнайдалі військові, медики, геологи, пожежники. Однак не зважали на свої бажання, а виконували обов’язок ціною власного життя і здоров’я.

Сьогодні, на жаль, багатьох ліквідаторів, котрі першими стали на захист світу від нещадної радіації, немає з нами. Але ми пам’ятаємо їхній подвиг і вклоняємося їхній мужності.

Це була боротьба з невидимим ворогом. Молоді, завзяті, сповнені сил і натхнення, вони йшли у пекло, часто навіть не розуміючи, чим ризикують. І кожен з них своїм вкладом у ліквідацію аварії будував місток до нашого з вами майбутнього.

Дякуємо нашим ліквідаторам за силу волі, витримку і наполегливість. Бажаємо вам здоров’я, сімейного затишку та гідної шани. Ви — наші герої! Ми пам’ятаємо!

Богдан Куруп, голова Новопразької громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь