НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді чистять одну з основних свердловин

Дата: 21.04.2021 15:11
Кількість переглядів: 1605

Фото без опису

У Новій Празі проводять очисні роботи на одній із трьох основних свердловин, що подають воду для жителів селища. У поле зору комунальників потрапила свердловина по вулиці Козацькій. Джерело чистять від намулу та забруднень.

Свердловина по вулиці Козацькій має важливе значення для забезпечення водою новопражців. Вона сягає понад 75 метрів у глибину та дає щогодини до 5 кубометрів води.

Кожного місяця комунальники подають воду з цього джерела до лабораторного центру для визначення якості води. Останні дослідження показали, що показники відповідають нормі, але підвищився рівень каламутності. Вирішили: треба чистити.

Фото без опису

До очищення свердловини залучили фахівців з Києва, які вже проводили схожі роботи на території громади. Експерти застосовують сучасну очисну техніку та методи очищення.

Як зазначають самі комунальники, процес новітній і дещо незвичний, але ефективний. Очищення свердловини відбувається під високим тиском. Фахівці опускають у свердловину професійне обладнання і під тиском прокачують джерело води від намулу, іржі та інших забруднень.

Фото без опису

По завершенню робіт фахівці опускають у свердловину спеціальний зонд, оцінюють стан зсередини й надають висновки. Окрім того, вони рекомендують, як покращити використання свердловини у майбутньому.

Після очищення свердловини комунальне підприємство Новопразької громади знову перевірить якість води у джерелі за допомогою лабораторних досліджень.

Попередні очисні роботи на цій свердловині проводили ще у 2009 році.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь