НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Пільги на залізниці, дуб-довгожитель та земля: що затвердили депутати на черговій сесії

Дата: 12.04.2021 16:11
Кількість переглядів: 2102

Фото без опису

У Новопразькій громаді затвердили програму для пільговиків на залізниці та вирішили створити нову культурну пам’ятку. Внесли зміни до бюджету та штатних розписів дитсадків. Розглянули близько двох десятків проєктів у сфері земельних відносин. Такою насиченою та різноманітною була VІІІ сесії Новопразької селищної ради. Чергове засідання відбулося у понеділок, 12 квітня.  

Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільгові перевезення жителів громади залізничним транспортом приміського сполучення на 2021 рік попередньо розглянув виконавчий комітет та спрямував на погодження депутатського корпусу. На засіданні депутати Новопразької селищної ради уважно проаналізували механізм відшкодування витрат «Укрзалізниці» за перевезення жителів громади та затвердили програму.

Фінансовому відділу дали завдання передбачити відповідні кошти на компенсацію вартості проїзду пільговиків. Для цього депутати внесли зміни до бюджету Новопразької громади та виділили 23 500 для відшкодування залізничних перевезень.

На сесії погодили створення нового об’єкту природно-заповідного фонду. Ним буде знаменитий кількасотлітній дуб, що росте на території Новопразької громади. Для охорони дуба-довгожителя дерево планують зробити об’єктом культурної спадщини. Депутати внесли зміни до переліку коштів Фонду охорони навколишнього природного середовища громади на 2021 рік, щоб виготовити необхідну документацію.

Пантазіївському дитячому садочку «Рушничок» депутати дозволили запровадити у закладі самостійний бухгалтерський облік та звітність. Для цього у дитсадку до 1 червня має з’явитися свій бухгалтер та фахівець із державних закупівель.

Згідно з рішенням сесії зміни у штатному розписі відбудуться і в Новопразькому дитячому садочку «Журавлик» та в яслах-садочку «Рукавичка». Зокрема, у ДНЗ №2 «Журавлик» додали посаду медичної сестри.

Більшість проєктів рішень стосувалися, як зазвичай, земельних відносин у громаді. Новопразька селищна рада дозволила громадянам виготовити технічну документацію та проєкти землеустрою для передачі ділянок у власність та в оренду, затвердила вже виготовлені документи, надала у власність ділянки для будівництва та обслуговування будинків, для садівництва та ведення господарства. Отримали, зокрема, у власність ділянки учасники АТО/ООС. Також передали земельні ділянки в оренду для ведення фермерського господарства.

Тридцять питань розглянули та підтримали депутати громади на черговій сесії Новопразької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь