НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Рішення виконкому: пільги на залізниці, допомога та робота дитсадка

Дата: 09.04.2021 16:36
Кількість переглядів: 2078

Фото без опису

Виконавчий комітет Новопразької селищної ради підтримав програму компенсації пільгового проїзду на залізниці, дозволив дитячому садочку у Пантазіївці самостійно звітувати та рахувати кошти, а також виділив грошову допомогу жителям, що потрапили у скруту. Засідання виконкому відбулося у п’ятницю, 9 квітня.

На засідання члени виконавчого комітету розглянули програму фінансування компенсаційних виплат перевезення пільговиків Новопразької громади  залізничним транспортом приміського сполучення на 2021 рік.

Програма встановлює перелік категорій пільговиків громади, які зможуть безоплатно їздити у приміському залізничному транспорті. Це і учасники бойових дій, і батьки загиблих військових, і ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, і діти-сироти – усього понад 10 категорій. Витрати на них «Укрзалізниці» компенсуватиме селищна рада.

У програмі прописаний покроково механізм відшкодування Новопразькою селищною радою пільгового перевезення  жителів громади. Для його реалізації селищна рада укладе договір із виробничим підрозділом «Знам’янська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Одеська залізниця». Договір поширюватиметься на пасажирів, які отримають пільгові проїзні квитки. Ними можна буде скористатися для проїзду від станцій Шарівка та Чабанівка.

Розглянувши програму фінансування компенсаційних виплат, виконавчий комітет вирішив винести її на затвердження депутатів Новопразької селищної ради.

Фото без опису

Окремим рішенням виконком погодив Пантазіївському дитячому садочку статус розпорядника бюджетних коштів. Це означає, що дитсадок зможе самостійно вести бухгалтерський облік та звітність. У штаті садочку з’явиться бухгалтер та фахівець з публічних закупівель. Усі організаційні питання мають вирішити до червня 2021 року.

Також члени виконавчого комітету погодили надати одноразову грошову допомогу жителям громади, що потрапили у скрутні життєві обставини. Двоє людей за цим рішення отримають фінансову підтримку на термінове лікування.

Усі три питання черги денної знайшли підтримку членів виконкому.   

Фото без опису

              


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь