НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Наполегливість приносить результат: у Новопразькій громаді чиститимуть річку

Дата: 02.04.2021 15:45
Кількість переглядів: 2712

Фото без опису

У Новопразькій громаді планують масштабний проєкт – очищення русла річки Бешка. Залучити кошти для покращення екологічного стану річки керівництву громади вдалося з обласного бюджету.

Проблема замулення  та захаращення Бешки не перший рік хвилює жителів Нової Праги та Світлопілля. Щороку після танення снігу чи рясних дощів рівень води у річці підіймається та викликає підтоплення будинків і сільськогосподарських угідь.

Від часу створення Новопразької громади питання очищення русла Бешки є одним із пріоритетних для керівництва. Увійшло до стратегії розвитку Новопразької громади. Однак на покращення стану річки потрібен не один мільйон гривень, а це завеликі витрати для селищної громади. Тому вирішили звернутися за допомогою до обласної влади.

Віднайти можливість для ревіталізації річки зрештою вдалося у 2021-му. Щоб отримати фінансування, підготували та направили екологічний запит до департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської ОДА.

Разом з тим голова Новопразької громади звернувся до очільника Кіровоградської ОДА Андрія Назаренка з проханням звернути увагу на критичний стан річки Бешка та посприяти вирішенню життєво важливого питання для громади.

Наполегливість керівництва принесла бажаний результат. Новопразька громада одержала перші кошти з обласного бюджету на втілення проєкту – 600 тисяч гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації для робіт з очищення річки.

Майбутній проєкт передбачає очищення від сміття, замулення та захаращень понад 11 кілометрів річки на території селища Нова Прага та села Світлопілля. На цей захід громада планує отримати майже 20 мільйонів гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь