НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

Дата: 01.04.2021 17:01
Кількість переглядів: 627

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» у виконкомі Новопразької селищної ради (28042, вулиця Центральна,14 смт Нова Прага, Олександрійського району, Кіровоградської області) 31.03.2021 відбулися громадські слухання з питання обговорення проєктів регуляторних актів – рішень селищної ради «Про встановлення на території Новопразької селищної територіальної громади ставок єдиного податку», «Про встановлення на території Новопразької селищної територіальної громади земельного податку», «Про встановлення на території Новопразької селищної  територіальної громади податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» та відповідних аналізів регуляторних впливів та оцінки стану суспільних відносин на врегулювання якого спрямована дія актів.

У вищезазначеному заході брали участь суб’єкти господарювання, представники депутатського корпусу,  органи місцевого самоврядування.

Надана характеристика по кожному показнику результативності регуляторного акта щодо чисельності платників єдиного податку, на яких поширювалося регулювання, надходження коштів до зведеного бюджету Новопразької селищної територіальної громади від сплати даних податків, розміру коштів і часу, що витрачаються суб’єктами господарювання та рівнем їх поінформованості з основних положень актів.

На сьогодні були внесені зміни щодо вдосконалення адміністрування податків - Закон України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»

Так цей Закон № 466 визначає, що у рішенні про встановлення місцевих податків та/або зборів, а також податкових пільг з їх сплати може не визначатися термін його дії. У такому випадку рішення буде чинним до прийняття нового рішення (абзац другий пп. 12.3.3 п.12.3 ст.12).

Отже, Закон № 466 скасував обов’язок щорічного прийняття рішень про встановлення місцевих податків та/або зборів.

Зміна ставок місцевих податків та/або зборів, податкових пільги зі сплати місцевих податків і зборів потребує прийняття органом місцевого самоврядування нового рішення або внесення змін до чинного рішення.

Таке рішення має бути прийняте до 15 липня року та офіційно оприлюднене до 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів або змін (плановий період).

На сьогодні ставки по справляню місцевих податків і зборів можна приймати без визначення термінів їх дій і такі рішення будуть чинними до прийняття нового рішення.

Виходячи з цього відповідно до статті 6 та статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проводиться  засідання громадського обговорення щодо проєктів регуляторних актів, які будемо приймати без встановлення термінів, а саме:

  • «Про встановлення на території Новопразької селищної територіальної громади ставок єдиного податку»;
  • «Про встановлення на території Новопразької селищної територіальної громади ставок земельного податку»;
  • «Про встановлення на території Новопразької селищної територіальної громади податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»;
  • та відповідних аналізів регуляторних впливів для внесення зауважень і пропозиції стосовно таких проєктів.

Всі проєкти були оприлюднені відповідно до статті 12, статті 13, та статті 14 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з 29 березня 2021 року на офіційному веб сайті Новопразької громади в розділі «Регуляторна політика», підрозділ «Проєкти регуляторних актів та відвовідні аналізи регуляторних впливів», про це було розміщене повідомлення в газеті «Сільський вісник» від 26 березня 2021 року № 12 та на сайті громади в оголошеннях.

Також проєкти були внесені до плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік рішенням Новопразької селищної ради від 20 листопада 2020 року № 711, яке розміщене на офіціному сайті громади в рубриці «Регуляторна політика» підрубрика «План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів».

Всі зауваження та пропозиції будуть приймаютися від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань в письмовому вигляді протягом 1 (одного) місяця з дати оприлюднення проєктів регуляторних актів та аналізів регуляторних впливів за адресою: 28042, Кіровоградська обл., Олександрійський р-н, смт Нова Прага, вул. Центральна, буд. 14, e-mail: novapragarada@ukr.net  , та за телефонами: 0523561137; 0986799500.

 

31 березня 2021


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь