НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді обговорили оренду майна та ставки податків

Дата: 31.03.2021 16:00
Кількість переглядів: 1438

Фото без опису

У Новопразькій громаді відбулися громадські слухання щодо проєктів регуляторних актів, які виносять на розгляд селищної ради. Обговорили положення про оренду комунального майна Новопразької громади. А також розглянули низку регуляторних актів про встановлення ставок податків на території громади.

Громадські слухання відбулися у приміщенні Новопразької селищної ради 31 березня. Участь в обговоренні взяли представники депутатського корпусу, спеціалісти селищної ради, місцеві підприємці.

Присутні вивчили аспекти положення про оренду комунального майна Новопразької громади та забезпечення відносин у сфері оренди. Після обговорення запропонували розробити проєкт рішення та в подальшому затвердити:

  • Положення про оренду комунального майна Новопразької громади (крім землі);
  • Порядок виконання контрольних функцій у сфері оренди комунального майна, переданого в оренду;
  • Порядок розподілу орендної плати за використання майна;
  • Методику розрахунку орендної плати за майно, яке передається в оренду;
  • Примірний договір про передачу комунального майна Новопразької селищної ради.

На слуханнях зазначили, що цей регуляторний акт дозволить передавати комунальне майно в оренду на конкурсних засадах способом проведення електронного аукціону. Це забезпечує відкритість та унеможливлює корупційні прояви під час передачі майна громади в оренду.

Окремо на громадських слуханнях обговорили проєкти регуляторних актів про встановлення на території Новопразької громади ставок єдиного податку, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

На слуханнях наголосили, що новий закон України від 16 січня 2020 року скасував обов’язок щорічно приймати рішень про встановлення ставок місцевих податків та зборів. Тому регуляторні акти щодо ставок єдиного, земельного податків та на нерухоме майно розробили без встановлення конкретних термінів їхньої дії.

Усі проєкти регуляторних актів оприлюднені на офіційному сайті Новопразької громади. Тож, як зазначили на громадських слуханнях, жителі громади мають один місяць з дня оприлюднення, щоб подати свої зауваження та пропозиції з цих питань. Потім відповідні регуляторні акти винесуть на затвердження Новопразької селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь