НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Рекомендації щодо заходів, які необхідно здійснювати на потерпілих внаслідок повені територіях

Дата: 18.03.2021 14:14
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

 

1. Використання питної води з підземних джерел водопостачання (колодязі, каптажі, бювети, тощо) повинно бути заборонено, у тому числі для господарських потреб, у зв'язку з інтенсивним хімічним та бактеріологічним її забрудненням.

Централізоване питне водопостачання на територіях, що постраждали внаслідок повені дозволено у разі відсутності перевищень її нормативних показників.

Питне водопостачання населення повинно забезпечуватися привізною та фасованою питною водою.

2. Налагодити постачання населенню продуктів харчування гарантованої якості. Зокрема, забезпечити хлібом, продуктами харчування у вигляді сухих пайків, а також організувати гаряче харчування з використанням пересувних (польових) кухонь, які гарантують якість та безпеку приготовленої їжі. Бажано створити систему громадського харчування на місцях.

3. Організувати та здійснити заходи з дезінфекції та дератизації на потерпілих від повені територіях для профілактики інфекційних хвороб, розмноження та міграції мишовидних гризунів - переносників збудників природно-вогнищевих інфекційних хвороб.

4. Після сходу води з ґрунтового покриву необхідно:

провести рекультивацію земель (очистити поверхню грунту від сторонніх предметів: гілля, будівельних конструкцій,сміття, тощо та перекопати городи присадибних ділянок на глибину 20-25 см;

індивідуальні вигрібні вбиральні (туалети), в разі переповнення водою, спорожнити за допомогою асенізаційних машин та продезінфікувати хлорним вапном, або іншими дезінфекційними засобами призначеними для цього;

колодязі звільнити від нанесеного бруду, спорожнити, почистити, та продезінфікувати в них воду за допомогою хлорпатронів;

провести дератизацію в місцях можливого скупчення мишовидних гризунів;

трупи загиблих тварин і птиці зібрати та захоронити на скотомогильниках під контролем фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби.

В подальшому організувати проведення дослідження ґрунту на наявність у ньому токсичних сполук (отрутохімікати, важкі метали, нітрати тощо), яєць та личинок геогельмінтів, збудників інфекційних хвороб і провести заходи з рекультивації територій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь