НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Сесія: для школярів Новопразької громади придбають автобус

Дата: 16.03.2021 15:59
Кількість переглядів: 1818

Депутати Новопразької селищної ради виділили кошти на шкільний автобус, ухвалили зміни у роботі ЦНАПУ, положення про користування комунальною власністю та низку земельних рішень. У вівторок, 16 березня, відбулася чергова сесія Новопразької селищної ради.

На сесії депутати внесли зміни до соціально-економічної програми та селищного бюджету Новопразької громади та виділили кошти на придбання шкільного автобуса. З місцевого бюджету витратять 620 тисяч гривень на співфінансування купівлі транспорту. Іншу частину коштів на придбання автобуса для громади надасть обласний бюджет Кіровоградщини.

Ухвалили на сесії й зміни у графіку роботи Центру надання адміністративних послуг Новопразької селищної ради. За новим графіком адміністратори центру у Новій Празі прийматимуть відвідувачів у понеділок, вівторок, середу та п’ятницю з 8:00 до 15:00 години, без обідньої перерви. У четвер роботу ЦНАПу подовжили з 8:00 до 20:00, щоб центр могли відвідати жителі, котрі не мають змоги потрапити на прийом до спеціаліста до 15:00 години.

На сесії депутати підтримали порядок закріплення майна комунальної власності Новопразької громади на праві господарського відання або оперативного управління. Це положення визначає, як підприємства чи організації можуть отримати комунальне майно Новопразької громади для комерційного або некомерційного користування. Для цього вони мають отримати дозвіл селищної ради та укласти договір відповідно до положення.

Близько двох десятків питань на порядку денному сесії стосувалися земельних відносин. Депутати дозволили громадянам виготовлення технічної документації та проєктів землеустрою, затвердили вже виготовлені проєкти землеустрою щодо передачі у власність ділянок для особистого господарства. Також надали у власність кілька паїв для сільськогосподарського виробництва, внесли зміни до договорів оренди земельних ділянок, ухвалили рішення зареєструвати у комунальну власність землю, яка належала КСП «Хлібороб», що наразі ліквідоване.

Окремо розглянули та затвердили звіт про виконання місцевих програм Новопразької громади за 2020 рік.

У підсумку на черговій сесії депутати Новопразької селищної ради ухвалили 23 рішення з різних сфер життєдіяльності громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь