НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ОГОЛОШЕННЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНОЇ ЧАСТКИ (ПАЮ)

Дата: 02.03.2021 16:32
Кількість переглядів: 622

Фото без опису

 

Шановні громадяни!

Ви являєтеся власниками земельної частки (паю) для товарного сільськогосподарського виробництва, яку обробляєте самостійно, здійснюєте посіви та збір урожаю. Проте за результатами такої діяльності Вами не подано податкові декларації про майновий стан та доходи за 2020 р.

Оподаткування доходів фізичних осіб регулюється Податковим кодексом України(далі ПКУ).

Якщо фізичною особою отримано доходи в результаті обробітку земельних ділянок, розмір яких перевищує 2 гектари, та з яких не утримано податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, така фізична особа зобов'язана подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податкові зобов'язання у визначений законодавством строк (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 ПКУ).

Відповідно до п. 179.1 ст. 179 ПКУ платник податку зобов'язаний подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) до контролюючого органу, де перебуває на обліку, до 1 травня року, щонастає за звітним (п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 ПКУ), та самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій ним податковій декларації (п. 179.7 ст. 179 ПКУ).

Крім того, неподання декларації про майновий стан та доходи є підтвердженням факту використання земельної ділянки ( паю ) не за цільовим призначенням.

Відповідальність за порушення використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення за їх нецільовим призначенням визначена ст. 21, 22 Земельного кодексу України.

Слід наголосити, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання, не подання декларації тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини, грошей ( ст. 164 Кодексу про адміністративні правопорушення).

З урахуванням зазначеного, у разі неподання Вами податкової декларації про майновий стан та доходи, Олександрійським відділом податків і зборів з фізичних осіб управлінням ГУ ДПС у Кіровоградській області будуть передані матеріали до компетентних органів для вжиття заходів належного реагування.

              

 

Начальник  Олександрійського відділу податків

і зборів з фізичних осіб управління

ГУ ДПС у Кіровоградській області Н.Горлачова

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь