НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Довгоочікуване відкриття: АРТ-центр відчинив двері для молоді

Дата: 27.02.2021 20:11
Кількість переглядів: 3244

Фото без опису

Молодь Новопразької громади відсьогодні має своє особливе місце. У Новій Празі у суботу, 27 лютого, офіційно відкрили Молодіжний АРТ-центр.

Відкривали АРТ-центр без зайвого пафосу та червоних стрічок. Голова громади поспілкувався із представниками Молодіжної ради громади та ініціативною молоддю. Після цього рада розпочала своє перше засідання у новому центрі. На ньому розглянули організаційні питання та перспективи використання ресурсів АРТ-центру, яких визначили чимало.

Фото без опису

Молодіжний АРТ-центр — це багатофункціональний простір. Його можливості дозволяють проводити на базі центру різноманітні тренінги, семінари, майстер-класи, культурні заходи, молодіжні форуми та зустрічі з представниками інших громад для обміну досвідом. Саме тут збиратиметься Молодіжна рада Новопразької громади на свої чергові засідання. До роботи центру планують активно залучати школярів, волонтерів та громадських активістів.

Фото без опису

Ідея створення сучасного центру належить самій молоді. Ініціативу підтримало керівництва громади, завдяки чому народився проєкт, що переміг у конкурсі від Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) та отримав кошти на свою реалізацію. Новопразька селищна рада долучилася до проєкту, виділивши понад 70 тисяч на співфінансування.

Фото без опису

За декілька місяців ремонту одне з приміщень Новопразької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів перетворили на сучасний центр. Світлий, просторий та яскравий майданчик має всі необхідні можливості для реалізації молодіжних ініціатив: комп’ютерну техніку, зручні меблі, звукову апаратуру і навіть власний генератор. Зокрема, для центру придбали проектор, мікрофон, пульт керування звуком, акустичний комплект, ноутбук, принтер та лампову гірлянду для святкових заходів. Особливо важливо для молодих і креативних те, що техніка центру не обмежує її одним приміщенням, а дозволяє бути мобільними і охопити цікавими проєктами всю громаду.

Фото без опису  Фото без опису

«Сьогодні ми відкрили не просто гарне приміщення із сучасним ремонтом та технікою. Це майданчик, де наша молодь має усі можливості збиратися, спілкуватися, навчатися, креативити та генерувати нові ідеї для розвитку громади, тим самим рухаючи її уперед. Я впевнений, що цей центр стане місцем багатьох починань, які допоможуть Новопразькій громаді рухатися в ногу з часом. А з втіленням ідей ми допоможемо», — зазначив з нагоди відкриття голова Новопразької програми.

Фото без опису

Варто додати, що перша ідея в ініціативної молоді виникла майже одразу. Представники Молодіжної ради на організаційному засіданні запланували удосконалити АРТ-центр. Власними силами вони хочуть створити дитячий ігровий куточок, щоб молоді мами мали можливість долучитися до роботи центру і приходити на навчання чи заходи разом з дітлахами.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь