НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Звіти, земля та бюджетні кошти: рішення VІ сесії Новопразької селищної ради

Дата: 26.02.2021 07:18
Кількість переглядів: 2069

Фото без опису

Депутати Новопразької селищної ради надали дозволи на виготовлення земельної документації, заслухали звіти за підсумками минулого року, скоригували селищний бюджет та згодилися підтримати місцеве комунальне підприємство. Усі ці рішення ухвалили на VI сесії Новопразької селищної ради восьмого скликання. Засідання відбулося у четвер, 25 лютого.

Голова Новопразької громади на сесії розповів про роботу селищної ради та її виконавчого комітету за 2020 рік. Звіт голови продемонстрував, чим жила, як розвивалася та чого досягла Новопразька громада минулого року.

Фото без опису

Заслухали депутати й фінансові підсумки минулого року. На сесії проаналізували та затвердили звіт про виконання бюджету Новопразької громади на 2020 рік.

Відзвітувався і директор КП громади. Керівник повідомив про фінансово-господарську діяльність Новопразького комунального підприємства у 2020 році.

Зважаючи на важливість стабільного забезпечення житлово-комунальної сфери громади якісними послугами, депутати ухвалили програму фінансової підтримки Новопразького комунального підприємства на 2021 рік. Вона допоможе комунальному підприємству працювати без зупинок, розвивати свій потенціал та покращувати матеріально-технічну базу КП.

Фото без опису

Депутати на сесії внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку та бюджету громади на 2021 рік. Зокрема, спрямували отримані з державного та обласного бюджетів субвенції на потреби шкіл громади, виділили кошти на канцтовари для дитячих садочків та на належне функціонування апарату селищної ради. Визначили фінансову підтримку для Центру первинної медико-санітарної допомоги та місцевої лабораторії, спрямували фінанси на придбання інсуліну для хворих на цукровий  діабет, а також на медикаменти та аналізатори. Додали коштів на програму профілактики правопорушень у громаді та на затверджену на сесії програму підтримки Новопразького комунального підприємства. Окрім того, за рішенням депутатів, частину коштів громади спрямують на потреби Територіального центру обслуговування населення, будинків культури та на проведення громадських робіт.

На сесії депутати затвердили також акти приймання-передачі у комунальну власність Новопразької селищної ради будівель, майна та фондів бібліотечних закладів. Усі ці бібліотеки розташовані на території Новопразької громади (у Новій Празі, Шарівці, Гайовому, Пантазіївці та Світлопіллі), але раніше належали до районної бібліотечної системи. Відтепер майном та фондами бібліотек повністю опікуватиметься Новопразька громада.

Фото без опису

Як завжди багато земельних питань розглянули депутати Новопразької селищної ради на черговій сесії. Надали дозволи на розробку проєктів землеустрою, виготовлення технічної документації із землеустрою, які необхідні для отримання ділянки у власність. Затвердили вже готові документи із землеустрою, передали безоплатно у власність ділянки землі, надали в оренду ділянки для ведення фермерського господарства.

26 проєктів рішень розглянули депутати Новопразької селищної ради на VI сесії. Усі підтримали одноголосно.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь