НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька школярка — серед кращих дослідників області

Дата: 22.02.2021 15:18
Кількість переглядів: 1739

Фото без опису

20 лютого відбулася церемонія нагородження ІІ Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у Кіровоградській області. У цей день перемогу в обласному конкурсі святкувала новопразька школярка. Учениця 10-го класу Новопразького навчально-виховного комплексу Дарія Руда завоювала І місце у секції «Валеологія».

Робота юної новопразької дослідниці стосується питань корекційної роботи педагогів та терапевтів з дітьми, що потребують особливої педагогічної уваги. Дарія Руда запропонувала метод впровадження роботизованих систем у корекційну діяльність. Зокрема, він включає сенсорні ігри та елементи арт-терапії для дітей з аутизмом та дітей, що мають розлади аутичного спектру.

Як зазначила переможниця, тема її роботи нині надзвичайно актуальна. У майбутньому дівчина мріє стати психологом, тому спрямувала свої знання та енергію на дослідження у галузі валеології.

Здобути перемогу на обласному етапі конкурсу дослідницьких робіт МАН було непросто. Цьогоріч довелося не лише захищати свою роботу в онлайн-форматі, але й вперше презентувати дослідження у формі постера, а також взяти участь у науковій конференції. Проте Дарія Руда успішно впоралася з усіма завданнями й перемогла.

Фото без опису

Також у конкурсі юних розумників позмагалися ще двоє учнів Новопразького НВК. Валерій  Швидкой досліджував використання плазми для створення систем захисту під час дослідження космічного простору. Надія Силенко займалася вивчення міфопоетики драми–феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Нагород Валерій та Надія поки не здобули, але отримали гарний досвід.

Підготувати дослідниці роботи та пройти усі конкурсні випробування  школярам допомогли їхні наукові керівники: Валентина Черній, Лариса Мітленко, Анжела Адаменко та Наталія Бугайова.

Вітаємо новопразьких розумників та їхніх наставників! Бажаємо наснаги та нових успіхів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь