НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Пільговий проїзд в автобусах — у полі зору новопразьких депутатів

Дата: 12.02.2021 15:32
Кількість переглядів: 1780

Фото без опису

Депутати Новопразької селищної ради 12 лютого зібралися на позачергову сесію. Засідання скликали задля вирішення питання пільгового перевезення жителів Новопразької громади в приміських автобусах.

На сесії депутати розглянули три питання, і всі вони стосувалися пільг в автобусах. Зокрема, затвердили програму фінансування витрат на пільгове перевезення жителів громади в автобусному транспорті на 2021 рік.

Програма зазначає категорії людей, які мають право на пільги відповідно до законодавства України.

Вказані у програмі і напрямки та дні, коли жителі Новопразької громади можуть скористатися правом пільгового проїзду у приміському транспорті:

  • Нова Прага-Олександрія і в зворотному напрямку — з понеділка по четвер;
  • Світлопіль- Олександрія та у зворотному напрямку — з понеділка по четвер;
  • Лозуватка-Олександрія та у зворотному напрямку — щочетверга;
  • Шарівка-Олександрія та у зворотному напрямку у рамках маршруту № 64 Олександрія–Митрофанівка - середа, п’ятниця (4 рази в місяць). Для дітей з багатодітних сімей, дітей-інвалідів — середа, п’ятниця, субота, неділя (4 рази в місяць);
  • Квітневе–Олександрія через Гайове та в зворотному — щоп’ятниці.

Реалізувати програму фінансування пільгового проїзду жителів Новопразької громади будуть за допомогою порядку відшкодування витрат перевізникам. Третім рішенням позачергової сесії було затвердження відповідного порядку.

Порядок містить покроковий механізм, який забезпечить реалізацію пільгового перевезення людей та отримання за це компенсації перевізниками. Зокрема, для пільгового проїзду селищна рада має виготовити та видати проїзні документи пільговикам. Талони на проїзд чинні протягом місяця, але лише разом з відповідним посвідченням пільгової категорії.

Перевізники здійснюють розрахунки фактично виконаних обсягів перевезень пільговиків за місяць та подають їх до селищної ради для отримання відшкодування.

Кошти на відшкодування перевізникам пільгового проїзду жителів Новопразької громади депутати виділили на цій же сесії. На разі внесли зміни до селищного бюджету та передбачили на пільговий проїзд 223 тисячі гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь