НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

«Від душі і для душі»: перша збірка новопразького автора

Дата: 03.02.2021 07:48
Кількість переглядів: 1050

Фото без опису

У Новопразькій громаді побачила світ перша повноцінна художня книга місцевого письменника. Її автор — поет, прозаїк, публіцист Віктор Соколов. Урочиста презентація збірки «Від душі і для душі» відбулася 2 лютого у багатофункціональній залі Новопразької музичної школи.

Фото без опису

«Від душі і для душі» — це збірка поезій та невеликих прозових творів різних років. У них Віктор Соколов розкриває одвічні теми, любові, патріотизму, мінливості життя, щасливих та сумних моментів людської долі.

У поетичних та прозових замальовках автора проглядається любов до рідної Нової Праги, до її природи, людей, історії. Навіть не називаючи імен, автор зумів тонко передати характер новопражців, колорит селища, змалювати його природу та вулиці.

Для Віктора Соколова книга «Від душі і для душі» — перша власна друкована збірка. Привітати з вдалим початком поета та письменника на презентацію завітали керівництво Новопразької громади, спонсори, завдяки яким книга вийшла друком, новопразькі бібліотекарі, поціновувачі художнього твору.

Фото без опису

Автора багато вітали, він же у відповідь дякував за можливість показати свої твори світу та дарував примірники збірки. Окрім того, Віктор Соколов пообіцяв передати свою книгу до усіх бібліотек Новопразької громади та Новопразького будинку дитячої та юнацької творчості.

Перша презентація не змогла охопити усіх охочих почути художнє слово земляка через карантинні обмеження. Однак письменник пообіцяв обов’язково організувати ще кілька зустрічей з читачами.

Фото без опису

Віктор Соколов народився у селищі Нова Прага, навчався в Олександрійському педагогічному училищі, потім у Кіровоградському педінституті. Разом з тим закінчив й обласну школу кореспондентів. Працював літератор у школі, на радіо та у місцевих газетах: «Ленінський прапор», «Сільський вісник», «Олександрійський тиждень». Пройшов шлях від кореспондента до заступника редактора.

Все життя Віктор Соколов пробував себе у літературній творчості, друкувався у різних виданнях та зрештою отримав нагоду видати власну збірку. Сталося це за ініціативи Новопразької бібліотеки-філії, підтримки депутата селищної ради Людмили Демчук та за кошти місцевих спонсорів — керівника фермерського господарства «Норд» Сергія Градовського та новопразького підприємця Миколи Уманця.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь