НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Харчування дітей та землеустрій: що затвердили депутати на черговій сесії

Дата: 28.01.2021 18:00
Кількість переглядів: 867

Фото без опису

Депутати Новопразької громади подбали про харчування дітей у садочках та школах, затвердили земельну документацію та внесли ряд змін до програм розвитку громади та своїх попередніх рішень. У четвер, 28 січня, відбулася ІV сесія Новопразької селищної ради.

На засіданні народні обранці затвердили вартість харчування школярів та дошкільнят на 2021 рік. У дитсадочках Новопразької громади харчування одного вихованця коштуватиме 40 гривень. Батьки дітлахів сплачуватимуть 40% від вартості на день.

У школах годуватимуть гарячими стравами дошкільнят, учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій з 5-11 класів. Одноразове харчування учнів початкової ланки коштуватиме 23,2 гривні на день, дітей-пільговиків 5-11 класів — 27,5 гривень на день. Триразове харчування дошкільнят у садочках при школах обійдеться у 59 гривень. Батьки цих дітей платитимуть 33% від щоденної вартості. Дітей пільгових категорій годуватимуть безкоштовно у садочках та школах.

Депутати звільнили від плати за харчування батьків, котрі мають мінімальний дохід на сім’ю. Зменшили також на 50% батьківську плату за обіди для багатодітних сімей, у яких ростуть троє і більше дітей.

Фото без опису

Як завжди, найбільше уваги депутати Новопразької селищної ради приділили проєктам рішень у сфері земельних відносин. Зокрема, надали дозволи на виготовлення технічної документації із землеустрою, на розробку проєктів землеустрою щодо відведення ділянок для городництва, сінокосіння та випасання худоби, затвердили технічну документацію та надали у власність жителям громади ділянки для будівництва та обслуговування будинків тощо.

Окремим рішенням депутати внесли зміни до Програми профілактики правопорушень та поліпшення охорони публічного порядку на території Новопразької ОТГ. Вони пов’язані із реформуванням структури поліції, відповідно до якого змінилася назва районного підрозділу.

Змін зазнала і Програма розвитку фізичної культури й спорту на 2021 рік: додали пункт щодо фінансової підтримки дитячо–юнацької спортивної школи «Колос.

Кілька коректив внесли депутати до своїх попередніх рішень про утворення виконавчого комітету, затвердження штатного розпису, структури апарату селищної ради. Ухвалили зміни до Програми соціально-економічного розвитку та місцевого бюджету, необхідні для життєдіяльності громади. 

Окрім того, на сесії вирішили передати на баланс Новопразького комунального підприємства навісне обладнання до самоскида, яке нещодавно придбала громада. Це бункер для суміші піску та солі, що встановлюється на самоскид для посипання доріг, снігоочисний відвал та щітка.

30 питань загалом обговорили та підтримали депутати Новопразької селищної ради на черговому пленарному засіданні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь