НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підтримка під час карантину: в Олександрії виробник електрообладнання отримав матеріальну допомогу від держави

Дата: 25.01.2021 10:08
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

 

Близько 220,0 тис. грн одноразової матеріальної допомоги отримало одне з нещодавностворених підприємств Олександрійщини ТОВ «Етал-контактор», що спеціалізується на виробництві електророзподільчої та контрольної апаратури, на виплату матеріальної допомоги 118 працівникам.

«Наше підприємство було створене у 2019 році. З перших днів свого існування ми співпрацюємо із службою зайнятості у напрямку добору необхідних працівників. На мою думку, роботодавці вкотре мають змогу переконатись, що співпраця із службою зайнятості гарантує безумовну підтримку, у тому числі й у період карантину», розповів керівник підприємства Сергій Єйбоженко.

Зі слів керівника товариства, саме фахівці міськрайонного центру зайнятості повідомили йому про запровадження державної програми, яка покликана підтримати роботодавців та сприяти збереженню робочих місць, а також забезпеченню зайнятості найманих працівників у період карантину.

«Для планування майбутніх обсягів виробництва та оцінки реально можливої ситуації ми маємо на меті збільшувати обсяги продажу затребуваної продукції, яку ми виготовляємо, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Вболіваючи за справу, за виконання наи?відповідальніших замовлень, у тому числі и? у період карантину, ми не забуваємо за персонал підприємства. Наше звернення до центру зайнятості, у першу чергу, дало нам можливість не втратити висококваліфікованих працівників, підтримати і?х, і, як наслідок, гарантувати фінансову захищеність», – зазначив С. Єйбоженко.

Директорка Олександрійського міськрайонного центру зайнятості Ірина Мукієнко зауважила, що фахівці міськрайонного центру зайнятості відреагували на поставлені державою завдання максимально оперативно: «Терміни подачі юридичними особами документів щодо отримання одноразової матеріальної допомоги, були стислі. Тому ми активно розгорнули інформаційну кампанію у даному напрямку. Було проведено значну кількість зустрічей з представниками бізнесу та телефонних перемовин».

Результатом проведеної роботи стало подання, з 14 по 21 грудня минулого року, представниками бізнесу Олександрійщини 14 пакетів документів для надання одноразової матеріальної допомоги 314 працівникам.

«Сума допомоги, згідно з розрахунками роботодавців, становить близько 1,1 мільйона гривень. Підставою для виплати коштів було вимушене скорочення або можливе скорочення у грудні 2020 року та січні 2021 року тривалості робочого часу працівників, зокрема, через простій», повідомила І. Мукієнко.

 

Наталія Фоміна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь