НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада стала власницею понад 800 гектарів землі

Дата: 07.12.2020 16:21
Кількість переглядів: 904

Фото без опису

Новопразька громада отримала у комунальну власність з державної 45 земельних ділянок. Загальна площа землі, якою поповнилася громада, склала 819 гектарів.

Наказ про передачу землі у комунальну власність Новопразької ОТГ видало Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. Відповідний акт приймання-передачі земельних ділянок управління підписало з головою Новопразької громади.

45 ділянок державної власності, що відійшли громаді, — це землі сільськогосподарського призначення. Вони знаходяться на території Новопразької селищної ради, Шарівського старостинського округу та Світлопільської сільської ради, яка нещодавно приєдналася до громади.

Це не перші ділянки, які Новопразька громада отримує у власність від держави. У 2019 році Держгеокадастр передав Новопразькій ОТГ 2991 га землі.

Отриманими ділянками тепер буде розпоряджатися Новопразька селищна рада, а не Держгеокадастр, як було раніше. Зокрема, місцева влада зможе самостійно встановлювати розмір орендної плати за користування землею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь