НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада стала власницею понад 800 гектарів землі

Дата: 07.12.2020 16:21
Кількість переглядів: 929

Фото без опису

Новопразька громада отримала у комунальну власність з державної 45 земельних ділянок. Загальна площа землі, якою поповнилася громада, склала 819 гектарів.

Наказ про передачу землі у комунальну власність Новопразької ОТГ видало Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. Відповідний акт приймання-передачі земельних ділянок управління підписало з головою Новопразької громади.

45 ділянок державної власності, що відійшли громаді, — це землі сільськогосподарського призначення. Вони знаходяться на території Новопразької селищної ради, Шарівського старостинського округу та Світлопільської сільської ради, яка нещодавно приєдналася до громади.

Це не перші ділянки, які Новопразька громада отримує у власність від держави. У 2019 році Держгеокадастр передав Новопразькій ОТГ 2991 га землі.

Отриманими ділянками тепер буде розпоряджатися Новопразька селищна рада, а не Держгеокадастр, як було раніше. Зокрема, місцева влада зможе самостійно встановлювати розмір орендної плати за користування землею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь