НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Перші рішення: у Новопразькій громаді відбулася сесія нового скликання

Дата: 03.12.2020 19:50
Кількість переглядів: 1262

Фото без опису

Перша сесія новообраних депутатів Новопразької селищної ради восьмого скликання відбулася у четвер, 3 грудня, у багатофункціональній залі дитячої музичної школи. Засідання не обмежилося урочистостями, нові депутати та голова Новопразької громади одразу взялися до роботи.

Розпочала сесію голова територіальної виборчої комісії Валентина Зубова. Вона повідомила рішення ТВК про підсумки виборів депутатів селищної ради та голови Новопразької ОТГ. Валентина Зубова запросила голову громади скласти присягу та оголосила про початок повноважень новообраних депутатів та голови Новопразької селищної ради восьмого скликання.  

Фото без опису

Після урочистої частини народні обранці одразу включились в роботу. Варто зазначити, що частина депутатського корпусу ще раніше розпочала свою діяльність. Адже проєкти рішень першої сесії готувала підготовча група, до якої увійшли троє нових депутатів.

Депутати одразу обрали секретаря Новопразької селищної ради восьмого скликання з-поміж депутатського корпусу. Обрання відбувалося за допомогою таємного голосування. Для нього підготували спеціальну документацію та організували лічильну комісію. За підсумками голосування секретарем Новопразької селищної ради став Василь Гейко. Його обрали одноголосно.

Фото без опису

Затвердили на сесії та заступників голови Новопразької селищної ради. На посаду заступника з питань діяльності виконавчих органів ради – начальника відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності та земельних відносин був обраний Володимир Півняк. Заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради – начальником відділу освіти, молоді, спорту, охорони здоров’я, культури та соціального захисту населення стала Олена Полтавець.

За рішенням депутатів отримала Новопразька селищна рада і свій виконавчий комітет. До складу виконкому увійшли старости ОТГ, заступники голови громади, начальники відділів Новопразької селищної ради, представники громадських організацій, працівники медицини та освіти. Загалом – 15 осіб. Керуючим справами виконавчого комітету депутати обрали Ірину Сафронову.

Чотири постійні комісії Новопразької селищної ради сформували народці обранці, ухвалили їхній склад та голів:

  • з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту;
  • з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва;
  • з питань  комунальної власності, житлово-комунального господарства, та земельних відносин, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою;
  • з питань освіти, молоді, спорту, охорони здоров’я, культури, соціального захисту населення.

Окремим рішенням депутати затвердили старост Новопразької громади. Старостою Пантазіївського старостинського округу (Пантазіївка, Веселка, Троянка, Шевченкове) став Володимир Кутинець. Шарівський старостинський округ (Шарівка, Гайове, Квітневе) очолила Людмила Банул. На сесії також затвердили положення про старосту, яким керуватимуть обрані керівники у своїй діяльності.

Розглянули депутати й питання, що стосуються подальшої долі Світлопільської сільської ради, яка приєдналася до Новопразької ОТГ. Зокрема, ухвалили рішення про початок реорганізації Світлопільської сільської ради шляхом її приєднання до Новопразької селищної ради та інші необхідні проєкти для її функціонування під час цього перехідного етапу.

Депутати на першій сесії затвердили також умови оплати праці обраним керівникам та ухвалили багато технічних питань, необхідних для подальшої роботи Новопразької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь