НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Симбіоз розуму та досвіду: новопразькі вчителі отримали нагороди за успішних учнів

Дата: 27.11.2020 17:35
Кількість переглядів: 912

Фото без опису

Педагоги Новопразької громади отримали обласні нагороди за підготовку юних науковців. Вчителі Новопразького НВК Лариса Мітленко та Наталія Бугайова стали лауреатами обласної премії педагогічним працівникам Кіровоградської Малої академії наук.

Нагороди вручили 26 листопада у Кропивницькому голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. Педагогів відзначили за професійну роботу з учнями: їхні вихованці здобули призові місця на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук учнівської молоді 2020 року.

Нагородження освітян відбувалося наживо та у форматі онлайн. До обласного центру за нагородами приїхали керівники закладів, які підготували найбільшу кількість переможців Всеукраїнського конкурсу. Всіх інших лауреатів вітали онлайн.

Фото без опису

Директор Новопразького НВК та вчитель фізики й інформатики Лариса Мітленко підготувала до конкурсу-захисту наукових робіт свою ученицю Дашу Руду. Два роки досліджень та підготовки знадобилося учениці та її керівникові заради всеукраїнського досягнення. Робота Даші Рудої на тему "Застосування мікроконтролера Ардуїно у проведенні безперервного контролю на уроках фізичної культури" здобула ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН у розділі «Медицина».

Суть роботи призерки проста і необхідна у звичайній школі. Дівчина пропонує видавати учням перед уроком фізкультури спеціальні браслети з датчиком пульсу на основі мікроконтролера Ардуїно. Ці браслети допоможуть слідкувати за станом здоров’я школярів під час фізичних навантажень.

Фото без опису

Учитель української мови та літератури Наталія Бугайова допомогла досягти всеукраїнського рівня досліджень своїй вже екс-учениці Дар’ї Гейко. Випускниця Новопразького НВК підготувала роботу на тему "Емоційно-оцінна лексика як джерело формування антонімічних відношень у мовній системі (на прикладі творів В.Шкляра). Це дослідження допомогло здобути дівчині ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН у секції «Українська мова та література» у 2020 році.

Під час свого дослідження Дар’я Гейко не лише дослідила твори сучасного українського письменника. Дівчина уклала 2 словники лексики творів В. Шкляра, створила власний сайт ЛЕКСИКА GLOBAL, взяла участь у Міжнародній конференції з мови та літератури й навіть зустрілася із самим Шклярем, щоб краще зрозуміти його твори. 

Фото без опису

Особливим випробуванням для новопразьких конкурсанток був захист своїх робіт. Через коронавірус їм довелося освоїти онлайн-формат захисту з усіма його особливостями та новизною. Але юні дослідниці впоралися і дали ще одну нагоду пишатися ними своїм науковим керівникам та Новопразькій громаді.

Вітаємо розумниць з нагородами та дякуємо педагогам за професіоналізм!

Фото нагородження: сайт Кіровоградської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь