НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Проблема сміття: у Новопразькій ОТГ регулярно вивозять побутові відходи, але не скрізь

Дата: 27.11.2020 16:01
Кількість переглядів: 1340

У Новопразькій громаді вперше за роки існування селища Нова Прага та інших населених пунктів, що входять до складу ОТГ, запрацювала централізована система вивезення сміття. Вже близько місяця комунальне підприємство «Новопразьке» займається вивезенням побутових відходів за допомогою нового сміттєвоза.

Вивезення побутових відходів працівники КП здійснюють відповідно до графіка та укладених договорів. У Пантазіївці люди масово вподобали послугу. Вже 118 жителів підписали договори з комунальним підприємством на вивезення сміття. До села сміттєвоз приїздить щопонеділка.

Активно користуються послугою і жителі Шарівки: 119 договорів уклали жителі з КП «Новопразьке». У селі сміття збирають кожного вівторка.

Комунальники вивозять тверді побутові відходи з багатоквартирних будинків та приватних. Біля багатоповерхівок облаштували спеціальні контейнери, куди люди виносять сміття. Жителі приватних садиб залишаються пакети зі сміттям біля двору. І ті, й інші відходи збирають працівники КП та за допомогою сміттєвозу транспортують на сміттєзвалище.

Однак у самому центрі громади, у селищі Нова Прага, проблема сміття залишається надзвичайно гострою. Жителі не поспішають укладати договори на вивезення відходів із комунальним підприємством. Лише шість багатоповерхівок з 9 охоплені послугою. Тоді як серед мешканців приватних будинків договори з КП підписали лише по кілька домогосподарств з вулиці.

У підсумку комунальне підприємство не може скласти графік вивезення побутових відходів у Новій Празі. А від небажання одних жителів долучитися до цивілізованого способу утилізації відходів страждають інші новопражці. Адже сьогодні комунальники мають змогу обслуговувати лише багатоповерхівки. Забирати сміття у поодиноких абонентів, розкиданих по великому селищу, які б бажали скористатися послугою, КП не має можливості.

Комунальники закликають новопражців не створювати стихійні сміттєзвалища у селищі та не наражатися на штрафи, які можуть сягати 1340 гривень з однієї людини, а долучитися до централізованого вивезення побутових відходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь