НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Сесія Новопразької селищної ради: земля, фінанси і благоустрій

Дата: 20.11.2020 19:43
Кількість переглядів: 1018

Фото без опису

У Новопразькій громаді затвердили звіт про виконання бюджету ОТГ за 9 місяців 2020 року, розподілили кошти та утворили два нових відділи селищної ради. У п’ятницю, 20 листопада, відбулася чергова сесія Новопразької селищної ради.

Депутати своїм рішенням утворили фінансовий відділ Новопразької селищної ради зі статусом юридичної особи, затвердили положення про його діяльність, структуру та штатний розпис. Новостворений відділ займатиметься усіма фінансовими питаннями Новопразької громади, у тому числі розроблятиме проєкт бюджету ОТГ та забезпечуватиме ефективне і цільове використання бюджетних коштів.

Схожим рішенням, із затвердженням положення, структури та складу, народні обранці утворили сектор культури Новопразької селищної ради. Цей підрозділ займатиметься розвитком культури, мистецтва та туризму на території громади, забезпечуватиме збереження традицій, звичаїв та культурних цінностей Новопразької ОТГ.

Створення обох відділів обумовлене змінами до законодавства.

Депутати також внесли доповнення до програми благоустрою Новопразької громади. В рамках програми придбають навісне обладнання для автомобіля-самоскида МАЗ, який раніше отримала громада за підтримки програми DOBRE («Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»). Закупівля обладнання – це передбачена проєктом частина співфінансування громади. 500 тисяч гривень витратять на бункер для пісково-сольової суміші, снігоочисний відвал та щітки до самоскида.

На сесії затвердили зміни до програми надання одноразової матеріальної допомоги важкохворим жителям Новопразької громади. Цим рішенням додали фінансування, щоб забезпечити до кінця року передбачену програмою допомогу онкохворим, які потребують хірургічного втручання.

Фото без опису

Депутати внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку та бюджету Новопразької громади, необхідні для реалізації запланованих заходів у 2020 році. Зокрема, для фінансування заходів з благоустрою громади, підтримки комунального підприємства, розробку проєктно-кошторисної документації для капітального ремонту будинку культури в Гайовому.

Окремим рішенням депутати затвердили перелік послуг, які надаватимуться  через Центр надання адміністративних послуг Новопразької селищної ради та його віддалені робочі місця в селі Пантазіївка та селі Шарівка. До величезного переліку послуг з реєстрації підприємств та ФОПів, прав на нерухомість,  паспортних, земельних, нотаріальних послуг, затверджених раніше, додалися ще близько 10 необхідних послуг.

Також на сесії розглянули та затвердили звіт про регуляторну діяльність Новопразької селищної ради у 2020 році і план з підготовки регуляторних актів на 2021 рік.

Як завжди, найбільше питань чергової сесії стосувалося земельних відносин. Депутати розглянули 36 «земельних» проєктів рішень. Підтримали питання про надання дозволу на розробку проєктів землеустрою, виготовлення технічної документації із землеустрою тощо. Своїми рішеннями передали безоплатно у власність земельні ділянки жителям Новопразької громади для ведення селянського господарства, будівництва та обслуговування житлових будинків.

В цілому на XXXVIIІ сесії Новопразької селищної ради депутати обговорили та ухвалили близько півсотні важливих питань. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь