НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Обираємо проєкти для благоустрою Новопразької громади

Дата: 26.10.2020 17:00
Кількість переглядів: 1431

Жителі Новопразької громади обиратимуть переможців конкурсу на найкращий проєкт у рамках Бюджету участі. Голосування за проєкти розпочалося 26 жовтня.

На конкурс у Бюджеті участі цього року подали 4 проєкти. Всі вони стосуються благоустрою Новопразької громади.

Проєкт «Куточок дитинства (ігровий майданчик)» передбачає облаштування місця для сімейного відпочинку — дитячого майданчика та прилеглої території. У рамках проєкту автори хочуть придбати та встановити дитяче вуличне ігрове обладнання: пісочницю, гойдалку-балансир, карусель, дитячу гойдалку двомісну, ігровий комплекс та лавки для сидіння. Облаштувати «Куточок дитинства» планують у Новій Празі, на перехресті вул. Козацька та Зарічна. Вартість проєкту разом з установкою складає 60 789 гривень.

Проєкт «Сонячний промінь дитинства» також направлений на створення ігрового майданчика - для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Облаштувати майданчик автори проєкту хочуть на вільному місці по вулиці Садовій 118, між Новопразьким будинком культури № 2 та Новопразькою ЗШ І-ІІ ст. На ігровому майданчику планують встановити гірку, пісочницю, гойдалку-балансир «Малятко», карусель «Малюк» та гойдалку підвісну двомісну. На втілення проєкту необхідно 40 639 гривень.

Проєкт "Гойдалка для дітей та дорослих" хочуть реалізувати у парку Нової Праги, який розташований на розі вулиць Тітаренко та Соборна. Сучасний комплекс гойдалок, за задумом авторів, пожвавить паркову зону та сприятиме покращенню іміджу  селища, позитивно впливатиме на розвиток дітей та дорослих. Автори підкреслюють, що подібних гойдалок немає у сусідніх селах, тому цей проєкт може стати своєрідною «фішкою» селища. На гойдалку «Непоседа», лавку та їхнє встановлення планують витратити 39 188 гривень.

Проєкт «Благоустрій скверу Миру» покликаний продовжити естетичне оформлення території скверу. Ініціатори проєкту пропонують закінчити облаштування паркану та встановити урни на території скверу по вулиці Центральній у Новій Празі. Надалі площу паркану можна прикрасити розписом і використовувати у якості фотозони для мешканців та гостей громади, зауважують автори. Вартість плит, стовпців та урн бетонних для паркану, а також установка відповідно до проєкту становить 13 840 гривень.

Проголосувати за проєкти жителі Новопразької громади зможуть до 12 листопада у приміщеннях Новопразької селищної ради та Шарівського і Пантазіївського старостинських округів.

Проєкти-переможці отримають фінансування на реалізацію з бюджету Новопразької ОТГ 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь