НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Справи, що змінюють громаду: у Новій Празі нагородили за активність

Дата: 15.10.2020 13:46
Кількість переглядів: 1240

Фото без опису

У Новопразькій громаді побільшало добрих справ. Щорічний конкурс «Добро починається з тебе» добіг кінця і приніс чимало користі не лише Новій Празі, але й захисникам України, котрі оберігають кордони держави на сході України.

У святковий день 14 жовтня переможцям вручили нагороди за корисні ініціативи.

Фото без опису

Цьогоріч нагороди вибороли чотири проєкти, які подали на конкурс новопражці. Три «добрі справи» отримали ІІ місце, а наймасштабніша акція нагороджена дипломом І ступеня.

Друге місце завоювала ініціативна група акції «Подаруємо спортивним об’єктам Нової Праги нове життя», яку організував Микола Бугайов для відновлення спортивних майданчиків селища. Троє активних учасників групи за один день власними силами пофарбували 6 спортивних тренажерів на подвір’ї Новопразького НВК.

Фото без опису

Фото без опису

Диплом за друге місце голова Новопразької громади вручив також колективу Новопразького селищного будинку культури №1 під керівництвом Світлани Піскової. Працівники закладу не пошкодували сил і вимоги конкурсу втілили одразу у двох корисних справах: біля будівлі будинку культури розбили садок та висадили вишневі саджанці. А на виїзді з Нової Праги у бік Кропивницького колектив облаштував дерев’яний хрест, який оберігає мандрівників та зустрічає новопражців, що повертаються додому, — висадили клумбу, встановили лавку та пов'язали український рушник.

  Фото без опису  Фото без опису

Нагороду за друге місце дістала також громадська організація «Новопразький центр творчих ініціатив», яку очолює Ольга Горбенко. Членкині цієї організації опікуються сквером Миру, що розташований по центральній вулиці Нової Праги. Тому вони вирішили виконати корисну справу і провели прибирання території та пофарбували лавочки, які знаходяться у сквері Миру.

Фото без опису

Перше місце у конкурсі «Добро починається з тебе» цього року отримала «добра справа», яка охопила не лише територію селища Нова Прага, а всю громаду.  Це благодійна акція «Зігрій серце Захисника», яку організувала Молодіжна рада при Новопразькій селищній раді (голова — Юлія Небелиця). Молодіжна рада вирішила об’єднати мешканців Новопразької громади та зібрати допомогу бійцям, які перебувають зараз у зоні ООС. Акцію організували до Дня захисника України. Разом учасникам акції вдалося зібрати продукти харчування, промислові товари, ліки, а також листи, дитячі малюнки та патріотичні обереги для воїнів. Зібрані речі Молодіжна рада передала за допомогою волонтерів на передову.

  Фото без опису

За свою громадянську свідомість, патріотизм та активну участь у житті селища та його мешканців переможці отримали дипломи та подарунки від керівництва громади та подяку від жителів селища.

Вітаємо добрі справи та усіх, хто прагне змінювати Новопразьку громаду на краще!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь