НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Активні та небайдужі: акція «КІНО vs СМІТТЯ» збирає молодь Нової Праги

Дата: 28.09.2020 19:28
Кількість переглядів: 841

Фото без опису

Пофарбовані гойдалки та каруселі, відремонтована пісочниця і жодного сміття та бур’янів – саме так зараз виглядає дитячий майданчик у Новій Празі, неподалік від дитсадка «Журавлик». Нове «обличчя» дитячому майданчику створили самі новопражці. У суботу, 26 вересня, тут відбулася волонтерська акція «КІНО vs СМІТТЯ» («КІНО проти СМІТТЯ»).

Фото без опису

Цього разу акція зібрала понад півсотні добровольців. Боротися зі сміттям вони прийшли з інструментами та гарним настроєм. А головне, що найактивнішими волонтерами на цьому кутку селища виявилися діти та підлітки. Саме вони склали більшість учасників прибирання.

Фото без опису

Юнаки та дівчата разом з дітворою енергійно взялися до роботи під пильним наглядом дорослих: збирали сміття, вигрібали листя та суху траву, носили гілки та зрубані чагарники, від яких почистили майданчик. Часом сильні пориви вітру намагалися завадити волонтерам, але їм не вдалося зіпсувати настрій чи змусити молодь покинути свою справу.

Фото без опису

Після ретельного прибирання, озброївшись щітками та фарбами, дорослі та діти дружно взялися фарбувати гойдалки, гірки, каруселі, спортивні снаряди, які нещодавно відремонтували комунальники. Фарбували із задоволенням, і майданчик швидко засяяв свіжими, яскравими кольорами.

Фото без опису

Осінь цього дня зробила новопразьким волонтерам подарунок — тихий і теплий вечір. Тож після насиченого трудового дня учасники акції змогли сповна насолодитися кінопереглядом просто неба у дружньому колі. А тому вирішили подивитися і мультфільм, і кінофільм. 

На згадку про гарну акцію організатори подарували юним учасникам сувенірні магніти.

Фото без опису

Волонтерська акція «КІНО vs СМІТТЯ» («КІНО проти СМІТТЯ») добігає кінця — облаштування цього дитячого майданчику було останнім заходом у 2020 році. Але та енергія та активна позиція, яку продемонстрували жителі різних старостинських округів, дають надію, що спільні справи для громади стануть доброю традицією у Новопразькій ОТГ.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Нагадаємо, що волонтерську акцію «КІНО vs СМІТТЯ» організували представники Новопразької громади, які беруть участь у проєкті «Молодіжний працівник». Навчальна програма «Молодіжний працівник» реалізовується Міністерством молоді та спорту України спільно з Державним інститутом сімейної та молодіжної політики, Програмою розвитку ООН в Україні та Програмою DOBRE (Децентралізація приносить кращі результати та ефективність).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь