НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Інновації – поруч: у Новій Празі з’явиться сучасна цифрова лабораторія

Дата: 16.09.2020 12:42
Кількість переглядів: 965

Фото без опису

Роботи, програмування, об’ємні 3-D моделі власного виробництва — найближчим часом все це опановуватимуть школярі Новопразької ОТГ. У громаді з’явиться своя сучасна STEM-лабораторія робототехніки SPIKE.

Лабораторія STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) — це цифровий навчальний клас, де діти зможуть вивчати інноваційні комп’ютерні системи, робототехніку, креслення, конструювання з використанням програм для 3-D моделювання, проводити експерименти й створювати власні навчально-дослідні проєкти. Такі широкі можливості школярі Новопразької громади отримають завдяки новітньому обладнанню, встановленому у лабораторії.   

Обладнають цифрову лабораторію за допомогою програми DOBRE («Децентралізація приносить кращі результати та ефективність») від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт створення лабораторії робототехніки у Новопразькій ОТГ отримав підтримку міжнародних партнерів.

В арсеналі майбутніх айтішників буде цілий комплекс новітніх приладів: інтерактивний дисплей, ноутбуки з ліцензійним програмним забезпеченням, комплект для розробки складних та досконалих роботів, конструктор Lego для навчання, 3-D принтер і набір для змагання з робототехніки світового рівня.

Під час занять у STEM-лабораторії школярі не просто пізнаватимуть ази комп’ютерної грамотності, а працюватимуть над реальними проєктами. Зокрема, за допомогою 3-D принтера планують розробити сучасні макети для кабінетів фізики, хімії, біології, а також сувенірну продукцію для музею селища. В амбітних планах є навіть ідея створення повністю автономного роботизованого комплексу.   

STEM-лабораторію облаштують на основі гуртка робототехніки у Новопразькому навчально-виховному комплексі. За кошти громади тут проведуть сучасний ремонт класу, а комп’ютерне обладнання придбають за фінансування програми DOBRE.

Цифрова лабораторія перш за все покликана розвивати профільне навчання старшокласників громади. Тому найбільше занять проводитимуть саме для учнів 10-11 класів (3 рази на тиждень). Однак навчатися тут щотижня зможуть також учні від 1 до 9 класу та 2 групи позашкільників. Загалом заняттями у новій лабораторії збираються охопити 730 учнів Новопразької громади.

STEM-освіта — це вимога нової української школи та сьогодення. Інтерактивне, високотехнологічне цифрове навчання — це можливість для дитини здобути знання, які мають попит у сучасному світі, навчитися застосовувати їх на практиці та знайти себе у професії. Для громади — це великий кадровий потенціал — майбутні програмісти, ІТ-спеціалісти, бізнесмени, які зможуть запропонувати для розвитку ОТГ комп’ютерні технології нового зразка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь