НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Перші в області: у Новопразькій громаді тестуватимуть аграрний реєстр

Дата: 09.09.2020 16:31
Кількість переглядів: 631

Фото без опису

Новопразька об’єднана громада братиме участь у пілотному впровадженні Державного аграрного реєстру на Кіровоградщині. Про це повідомляє сайт Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Впровадження проєкту аграрного реєстру на Кіровоградщині відбуватиметься з 16 вересня. Новопразька ОТГ для участі була обрана за результатами відкритого конкурсу.

Пілотний проєкт у громаді реалізовуватиметься протягом одного місяця. Впродовж цього часу працівники Новопразької ОТГ спробують себе у ролі операторів Державного аграрного реєстру. Вони надаватимуть консультації аграріям громади, пояснюватимуть роботу реєстру та допомагатимуть зареєструватися фермерам, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет.

Аграрії, які зареєструються у Державному реєстрі, матимуть кілька переваг:

  • покращений доступ до банківського кредитування;
  • долучення до державної програми кредитних гарантій, адже банки використовуватимуть інформацію з реєстру як офіційну;
  • спрощення доступу до державної підтримки та отримання оперативної інформації про аспекти аграрної політики;
  • доступ до таких функцій і сервісів, як оформлення заявки на приїзд інспектора ДПСС, замовлення довідок про свою діяльність і повідомлення Держгеокадастру чи будь-яких інших реєстрів про помилки.

Безкоштовна реєстрація в Державному аграрному реєстрі передбачена для сільськогосподарських виробників, фермерів, які займаються веденням особистого селянського господарства, і самозайнятих у сфері сільського господарства жителів Новопразької громади.

Проєкт Державного аграрного реєстру реалізується Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проєкту Світового Банку і ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь