НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Плідна сесія: депутати Новопразької громади ухвалили півсотні рішень

Дата: 07.09.2020 14:35
Кількість переглядів: 969

Фото без опису

Адміністративні послуги, освітні питання, бюджет, штатні розписи та, звісно, земля – депутати активно попрацювали на черговій сесії Новопразької селищної ради. Пленарне засідання XXХIV сесії відбулося 7 вересня у  багатофункціональній залі Новопразької музичної школи.

На порядку денному народні обранці розглянули 50 проєктів рішень.

Новопразькі депутати затвердили регламент роботи майбутнього Центру надання адміністративних послуг Новопразької громади. Регламент містить кілька розділів та визначає, де розміщуватиметься ЦНАП, як працюватиме його інформаційний підрозділ, як адміністратори прийматимуть заяви та інші документи, опрацьовуватимуть їх та видаватимуть результати жителям громади, визначені особливості роботи адміністраторів ЦНАПу на віддалених робочих місцях. Окремим рішенням затвердили перелік адміністративних  послуг, які надаватимуть через ЦНАП у Новій Празі та через його віддалені робочі місця Пантазіївці та Шарівці.

Фото без опису

Освітні питання XXХIV сесії стосувалися нового навчального року. Зокрема, затвердили мережу закладів освіти Новопразької  селищної ради на 2020-2021 навчальний рік: груп дитячих садочків, класів загальноосвітніх закладів та позашкільних гуртків. Визначили контингент учнів, погодили розмір батьківської плати за навчання у Новопразькій дитячій музичній школі та встановили пільги щодо оплати для певних категорій дітей. Так, щомісячний розмір плати батьків за навчання дітей у Новопразькій дитячій музичній школі цього року сягне від 50 до 60 гривень по різним класам музичних інструментів, а пільги отримають соціально вразливі сім’ї та діти, які опановують по кілька інструментів протягом року.

Понад половину порядку денного сесії склали земельні питання. Депутати надали дозволи на виготовлення проєктів землеустрою для відведення ділянок у власність жителів громади, на розробку проєктів для подальшої передачі їх в оренду для городництва, сінокосіння та випасання худоби. Близько 10 земельних ділянок рішенням сесії передали для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд жителів Новопразької ОТГ. Трьом учасникам АТО/ООС дозволили виготовити проєкти землеустрою для того, щоб у майбутньому вони могли отримати у власність ці земельні ділянки.

На засіданні XXХIV сесії ухвалили цілу низку штатних розписів різноманітних закладів Новопразької громади: місцевої пожежної команди, дошкільних навчальних закладів, дитячої музичної школи, закладів культури.

Фото без опису

Серед інших проєктів депутати внесли необхідні зміни до бюджету Новопразької об’єднаної громади на 2020 рік та Програми економічного і соціального розвитку Новопразької ОТГ на 2020-2022 рік та прогнозу до 2024 року.

Окрім того, народні обранці доповнили заходи Програми соціального захисту населення Новопразької селищної ради на 2016-2020 роки та ухвалили здійснювати оплату пільг на комунальні послуги та придбання твердого палива особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп готівкою за рахунок коштів селищного бюджету — у розмірі 15% від встановлених законодавством норм для пільговиків. 

Сесія відбулася із дотриманням необхідних заходів безпеки задля протидії поширенню COVID-19. Усі депутати пройшли температурний скринінг, користувалися засобами індивідуального захисту та антисептиками.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь