НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Толока у Пантазіївці: волонтерська акція проти сміття крокує громадою

Дата: 06.09.2020 21:54
Кількість переглядів: 1050

Фото без опису

«Де дружніші, там і сильніші», — вирішили жителі Пантазіївки. Тому, скориставшись народною мудрістю, дорослі та малі жителі села взяли в руки граблі, лопати, фарби й пензлі та приєдналися до волонтерської акції «КІНО vs СМІТТЯ» («КІНО проти СМІТТЯ»).

Волонтерська акція у Пантазіївці відбулася у суботу, 5 вересня. Боротися зі сміттям зібралися близько 60 добровольців. Серед них багато було дітей різного віку, і вони активно взяли участь у прибиранні. Малі помічники допомагали прибирати дитячий майданчик.

Фото без опису

Роботи було чимало, адже майданчик доволі великий. Але волонтери працювали злагоджено і дружно, тому швидко впоралися із запланованою роботою.

Фото без опису

Жінки та підлітки загрібали листя та суху траву, збирали на купи та виносили з майданчика. Потім фарбували дитячі гірки, лавки, тренажери та гойдалки у різноманітні веселі кольори.

Фото без опису

Фото без опису

Менші діти взялися збирати сміття та навіть вигадали своєрідне його сортування. Папір та пластик дітлахи збирали окремо, а сухостій та листя дорослі вивезли на компостування.

Фото без опису

Фото без опису

Чоловіки тим часом виконували більш важку роботу. Повиносили каміння, розчистили та підготували ділянку для встановлення ще однієї гойдалки, щоб порадувати дітвору.

Фото без опису

Атмосфера протягом акції була чудова, сповнена дитячого сміху, жартів та спілкування. Не налякало волонтерів навіть по-осінньому похмуре небо, яке раз по раз загрожувало пролитися дощем.

Фото без опису

Півтори години минули непомітно, і в підсумку Пантазіївка отримала чистий оновлений майданчик для сімейного дозвілля.

Фото без опису

Найактивніших учасників прибирання нагородили відзнаками акції «КІНО vs СМІТТЯ»:

  • Сумлінний волонтер – Юлія Максимчук;
  • Відповідальний волонтер – Іванна Ключта;
  • Найактивніший волонтер – Олександр Левщиц;
  • Наймудріший волонтер – Леонід Максимчук;
  • Наймолодший волонтер – Вікторія Максименко.

Фото без опису

Після хорошої роботи на жителів Пантазіївки чекав цікавий відпочинок. Небезпека дощу минула, вечір був теплий та тихий, тому організатори влаштували кіно просто неба. Оскільки дитячий майданчик прибирали поряд з клубом, то кіноперегляд вирішили облаштувати просто на широких сходах закладу. Поставили великий екран, налаштували проєктор, а сходи перетворили в імпровізовані місця для сидіння. На волонтерській акції та кіновечорі було багато дітей, тому для перегляду обрали мультфільм, щоб заохотити маленьких добровольців. 

Фото без опису

Цікава і незвична волонтерська акція «КІНО vs СМІТТЯ» продовжиться вже наступного тижня. На боротьбу зі сміттям збиратимуть любителів чистоти та кінофільмів у Новій Празі.

Фото без опису

Фото без опису

Нагадаємо, що волонтерську акцію «КІНО vs СМІТТЯ» організували представники Новопразької громади, які беруть участь у проєкті «Молодіжний працівник». Навчальна програма «Молодіжний працівник» реалізовується Міністерством молоді та спорту України спільно з Державним інститутом сімейної та молодіжної політики, Програмою розвитку ООН в Україні та Програмою DOBRE (Децентралізація приносить кращі результати та ефективність).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь