НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

На старті нового року: навчальні заклади громади чекають на школярів

Дата: 31.08.2020 12:18
Кількість переглядів: 783

Фото без опису

Затишні світлі кімнати, зручні меблі, бокси зі шкільним приладдям — Новопразька громада готова зустрічати першокласників.

Усі навчальні заклади громади активно попрацювали протягом літніх канікул, щоб у новому навчальному році зустріти першачків відповідно до умов нової української школи. На підготовку класних кімнат для майбутніх першокласників з бюджету громади витратили 185 тисяч гривень. За ці кошти придбали необхідні будівельні матеріали, а до ремонтних робіт долучилися батьки першокласників, які створили для своїх дітей не лише комфортні умови, але й по-домашньому теплу атмосферу у класах.  

Фото без опису

З перших кроків у школі дітлахів налаштовують на творчість та позитив: вчителі прикрасили двері класних кімнат першокласників мотиваційними написами та веселими картинками, які запрошують дітей до навчання.

Фото без опису Фото без опису

У класах на першокласників вже чекають нові парти та стільці. На меблі для дітлахів Новопразька громада витратила 172 тисячі гривень. Кожен учень матиме своє окреме місце для навчання, пристосоване до зросту та особливостей розвитку малих дітей. Нові меблі —  зручні та легкі, тому їх легко переставляти для різних занять. У Шарівському НВК, наприклад, для першого знайомства першокласників парти розташували півколом.

Фото без опису

Потурбувалося керівництво громади й про подарунки для дітлахів: кожна дитина знайде на своїй парті набір першокласника. У боксі — купа цікавих і потрібних для навчання речей: альбом, кольоровий та білий картон, олівці, фломастери, фарби, пластилін, лінійка, ножиці, щоденник, клей та навіть сумка для взуття. Новопразька громада придбала для дітей подарунки на 16,6 тисячі гривень.

Фото без опису

Деякі навчальні заклади підготували дітям також невеликі символічні подарунки на згадку про перший день у школі. Зокрема, вчителька Шарівського НВК виготовила синьо-жовті значки для кожного першокласника.

Фото без опису

Та не лише подарунки приваблюють першокласників у класах. До навчання заохочують цікаві малюнки та дидактичні матеріали на стінах класних кімнат. Тут цифри та абетка, куточки природи та правила поведінки учнів, поруч — класний куточок, розклад уроків, «вимірювач» настрою першачків та багато інших матеріалів, які допоможуть дітям швидше звикнути до шкільного життя та опанувати шкільну науку. Дидактичні матеріали для першокласників коштували громаді 70,7 тисячі гривень.

Фото без опису

Цікаве та інтерактивне навчання чекає на учнів завдяки мультимедійним комплексам, які придбала Новопразька громада для перших класів. Шість мультимедійних комплексів для перших класів коштували бюджету Новопразької громади 462 тисячі гривень.

Фото без опису

Кожен комплекс містить мультимедійну дошку та ноутбук для вчителя. Форми, предмети, кольори, явища природи та безмежний навколишній світ вчителі відкриватимуть дітям за допомогою мультимедійних можливостей.

Першого вересня ці оновлені класи зустрінуть 79 першокласників Новопразької громади.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь