НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Біжу за героя: у Новопразькій громаді вшанували захисників

Дата: 28.08.2020 21:24
Кількість переглядів: 662

Фото без опису

Добровольчий забіг «Біжу за героя» відбувся 28 серпня у селі Шарівка Новопразької громади. Акція присвячена пам’яті героїв України, які загинули, захищаючи її свободу та незалежність.

Пам'ятний забіг другий рік поспіль організовує місцевий волонтер, боєць української добровольчої армії Костянтин Малихін.

Фото без опису

Ідея організувати забіг виникла у Костянтина Малихіна минулого року, коли куля снайпера забрала життя його побратима з позивним «Смурфік». Хлопцеві було усього 20 років. В пам'ять про загиблого Костянтин Малихін виготовив футболку з портретом побратима. Минулого року волонтер біг за загиблого «Смурфіка» у цій футболці. Тоді разом із сином він здолав 15 кілометрів.

Цього року до забігу приєдналися вчитель фізичної культури Шарівського НВК Сергій Зайченко з кількома учнями та вихованці секції кіокушинкай карате під керівництвом свого тренера Дениса Павліченка. Додалися також декілька батьків школярів. Забіг об’єднав 10 дітей та дорослих.

Фото без опису Фото без опису

Учасники забігу бігли за свого земляка Володимира Посмика, який загинув у 2016 році у Донецькій області, за «Смурфіка», за всіх українських героїв. Маршрут складав 5 кілометрів. Але важливою була не дистанція, упевнений організатор. «Доки ми пам’ятаємо, доти вони живі», — говорить про загиблих героїв Костянтин Малихін.

Фото без опису

Перед забігом учасники поклали квіти до пам’ятної дошки Володимиру Посмику, яка встановлена на будівлі Шарівського НВК, де навчався військовослужбовець. А також розгорнули 2 прапори — прапор України з підписами бійців, привезений з фронту волонтерами, та прапор бригади Володимира Посмика.

Фото без опису

Наступного року Костянтин Малихін планує зібрати ще більше учасників та перетворити добровольчу акцію у традиційний захід на честь загиблих героїв України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь