НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

День пам’яті: Новопразька громада вшанує своїх героїв

Дата: 27.08.2020 18:46
Кількість переглядів: 708

Фото без опису

29 серпня Новопразька громада разом з усією країною відзначить День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. З нагоди цього скорботного дня у центральній садибі Новопразької ОТГ заплановані кілька заходів.

О  9.45 у сквері біля Співочого поля відбудеться виставка-інсталяція бойових прапорів героїв АТО. На цих прапорах — малюнки, підписи, побажання воїнів, які захищають свою землю у війні на сході України або загинули у бою. Колекцію бойових прапорів зібрала герой України Яна Червона, а до Новопразької громади привіз місцевий волонтер Олексій Пасенко.

29 серпня до інсталяції бойових прапорів додадуть особисті речі Максима Озерова та Артема Пойди й фото Володимира Посмика — загиблих героїв-земляків з Новопразької громади.

О 10.00 годині Новопразька громада приєднається до загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам’яті захисників України. Закликаємо усіх жителів громади у цей час призупинити свою роботу та схилити голову на знак поваги до тих, хто загинув за Україну.

29 серпня по всій території громади відбудеться також всеукраїнська акція «Сонях пам’яті». Саме сонях став символом цього пам’ятного дня. Тому Новопразька селищна рада пропонує жителям приєднатися до акції, власноруч виготовити сонях з паперу чи тканини та розмістити його на своєму подвір’ї. Також можна зробити стилізовані соняхи з тканини та прикріпити їх на одязі на лівій стороні грудей. Фотографії соняхів пам’яті публікуйте на своїх сторінках у соцмережах з хештегом #Пам'ятаютьСоняхиНеЗабудемоМи. У такий спосіб новопражці разом з усією Україною вшанують своїх героїв.

Напередодні скорботного дня, 28 серпня, у Новопразькій громаді відбудеться волонтерська добровольча акція-забіг «Біжу за героя». Акцію організовує шарівський волонтер та активіст Костянтин Малихін.

Забіг розпочнеться о 8.00 годині від приміщення Шарівського навчально-виховного комплексу у напрямку села Митрофанівка. Учасники акції бігтимуть за своїх героїв-земляків, які загинули на війні. До забігу вже приєдналися вихованці секції шарівської філії СК «Спарта-17» та учитель фізичної культури Шарівського НВК разом зі своїми учнями.

Долучайтеся до забігу та інших пам’ятних заходів, аби вшанувати  своїх героїв!

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України встановлений на згадку про події 29 серпня 2014 року, коли під час російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Ті трагічні події розгорталися на полях соняхів. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, став сонях. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь