НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Бойові побратими: у Новопразькій громаді влаштували виставку прапорів

Дата: 24.08.2020 10:37
Кількість переглядів: 688

У Новій Празі з нагоди Дня Державного Прапора України влаштували виставку-інсталяцію бойових прапорів. Виставку організували працівники Новопразького будинку культури №2 на подвір’ї закладу.

Експонати виставки — свідки новітньої історії України. Усі вони привезені із зони бойових дій на Сході України. Колекцію прапорів зібрала герой України Яна Червона, яка загинула, захищаючи Україну. Право продемонструвати виставку унікальних прапорів у Новій Празі отримав місцевий волонтер та активіст Олексій Пасенко. Він і розповідав відвідувачам виставки про походження бойових прапорів.

Кожен прапор на виставці мав свою історію. На них залишили свої підписи, побажання та малюнки учасники АТО. На одному із них — підписи бійців, що воювали під Дебальцевим. Усі вони загинули. А на іншому — підписи воїнів, яким пощастило вижити у кривавій війні.

Окрім прапорів, на виставці були представлені залишки бойових снарядів з АТО, фотографії, особисті речі воїнів: шеврони, нашивки, головні убори бійців різних військових підрозділів та добровольців. Усі ці речі також побували у боях. На касці, зокрема, відвідувачі могли побачити сліди від зброї.

Виставка стала однією з найатмосферніших зупинок святкового велопробігу та викликала неабиякий інтерес серед його учасників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь