НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

КотиКоло: новопражці відзначили День Прапора велопробігом

Дата: 24.08.2020 00:11
Кількість переглядів: 928

Святковий День Державного Прапору України дорослі та малі жителі Новопразької громади відзначили по-спортивному. У громаді відбувся краєзнавчий велопробіг з нагоди свята.

Велопробіг під назвою «КотиКоло» зібрав поціновувачів  двоколісного транспорту та історії власного селища. Маршрут поїздки спланували так, щоб охопити всі найцікавіші історичні місця Нової Праги.

Стартував велопробіг від пам’ятної колони у центральному парку селища. Цей унікальний пам’ятник у Новій Празі був збудований у 1888 році одеським архітектором Олександром Бернардацці.   

Після колони учасники велопробігу проїхали до найстарішого дерева у парку.

Дізналися велоспортсмени про церкву Миколи Чудотворця, яка довгий час була дерев’яною, а також про казарму, де у далекому 1764 році розміщувався кірасирський полк.

Зупинкою краєзнавчого велопробігу став притулок для солдатів, які відслужили у царській армії понад 25 років, та не мали, куди подітися після служби.

За тим велопробіг відвідав Ярмарковище, де новопражці організовували ярмарки та розваги. Потім мандрівники побували на місці сторожової вежі та біля будинку з мезоніном.

Загалом велоспортсмени відвідали близько 15 найяскравіших локацій Новопразької громади та здолали близько 7 кілометрів.  Усі учасники отримали заряд позитиву та значки на згадку про свято у Новопразькій громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь