НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Мололь і бюджет громади: просто про складне

Дата: 15.10.2020 11:10
Кількість переглядів: 721

 

У Новопразькій громаді в рамках акції «Впливай на бюджет своєї громади» 15 жовтня 2019 року відбувся інформаційно-просвітницький захід «Молодь і бюджет громади: просто про складне». Захід провела експертка проекту «За прозорі місцеві бюджети» (в рамках програми «DOBRE») Тетяна Романова разом з секретарем селищної ради Гейком Василем Анатолійовичем.

Захід пройшов у форматі презентацій та діалогу зі старшокласниками Новопразького навчально-виховного комплексу. Одним із позитивних результатів було те, що учні легко брали участь в обговоренні, відповідали  на питання і не соромились висловити свою думку.

 

«Дуже часто зустрічаєш ситуацію, коли мешканці громад не знають, яким чином вони можуть долучитись до процесів управління громадою. В результаті чого часто виникають різні непорозуміння. Саме тому ми хочемо вчити молодь розбиратись в особливостях місцевого самоврядування та збільшувати рівень знань громадянського суспільства», - пояснює Тетяна Романова.

 

В рамках заходу секретар ради Василь Анатолійович також розказав про інструменти участі громадян, які діють в громаді на відповідних прикладах. Наприклад, ще раз був презентований такий механізм участі для молоді – як Громадський бюджет. Як наслідок, всіх учасників зустрічі закликали бути більш активними та цікавитись життям громади. А ще краще – брати участь та ініціювати зміни, які під силу зробити кожному, а не чекати, коли хтось зробить за вас.

 

Також нагадуємо, що всі бажаючі можуть подати пропозиції до бюджету громади на 2020 рік, подавши письмову пропозицію до селищної ради за адресою: смт Нова Прага, вул. Центральна 14, фінансово-економічний відділ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь